Procedure CCAA

Chinese Center of Adoption Affairs

Hieronder beschrijven we hoe het CCAA te werk gaat.

  Tn_1

   Buitenkant van het CCAA complex

De organisatie in China die de dossiers voor aanvragen van adopties verwerkt vanuit de hele wereld is het ‘Chinese Centre of Adoption Affairs’ (CCAA).
Ze hebben ook een website: www.china-ccaa.org.

Organisatie

De CCAA is onderverdeeld in zes verschillende afdelingen:    

* Afdeling 1, bekend als de Administratie Afdeling;

* Afdeling 2, bekend als de Relatie Afdeling;

* Afdeling 3, de Document Review Afdeling I, ook bekend als de "Review Room" waar alle    documenten zorvuldig worden gecheckt en alle data in de CCAA database wordt gezet;

* Afdeling 4, de Document Review Afdeling II, ook bekend als de "Matching Room" waar families worden gevonden voor de weeskinderen;   

* Afdeling 5, de Archief Afdeling,waar alle dossiers van pre- en post-adoptie worden gearchiveerd.;    

* Afdeling 6, de Financiele Afdeling.

Iedere medewerker is trots op het werk dat ze doen. Het gebouw is mooi van binnen, en overal in de gangen hangen grote fotos van adoptie families. Op de meeste computers hebben de medewerkers slideshow programma’s die door de duizenden fotos die families gestuurd hebben.

Review room

De meeste ouders zullen verbaasd zijn als ze horen hoe technologisch vooruitstrevend de CCAA is. Alle afdelingen hebben geavanceerde computers en software om hun taak te doen. Ze zijn ook zeer efficient in het invoeren en processen van data. Tn_4

De ‘Document Review Department I’.
Medewerkers aan het werk om al het papierwerk te controleren en in te voeren.

Matching room

Van de "matching room" wordt vaak gedacht dat dit een kleine ruimte is. Maar deze ruimte is in feite erg groot met ongeveer twintig medewerkers. Het is een uitnodigende en warme ruimte. De taak van de aardige medewerkers is enorm als je de stapels dossiers ziet die ze moeten doorwerken. Maar elk dossier van ouders en kinderen worden nauwkeurig verwerkt, en ze nemen hun tijd om een goede match te vinden. En dat ze goed werk doen kan bijna iedereen die uit China heeft geadopteerd beamen. Tn_7

Dossiers die klaar liggen om "gematcht" te worden in de "Matching Room".

Tn_8

De Matching Room

De archief afdeling

De archief afdeling is al even fascinerend. De medewerkers stellen alle documenten samen van de voor- en na-adoptie en doen ze in mooie mappen voor het archief. Ze behandelen alle originelen die we anders nooit zien, met speciale aandacht.

Tn_11

Tn_13

De archief files met de originele vind rapporten van de politie en de originele medische rapporten.

Wat doet de CCAA met de dossiers

Stap 1: Als het dossier binnenkomt wordt het geregistreerd. Deze datum wordt terug gemeldt en is de zogenaamde LID datum (Log-In Date). Deze is van belang omdat deze datum gebruikt wordt om aan te geven welke dossiers er zijn verwerkt.

Stap 2: De aanvraag wordt vertaald en samengevat tot een registratieformulier. Het registratieformulier wordt in de computer gezet. Dit proces kan 2 tot 4 maanden duren afhankelijk van de drukte.

Stap 3: Bij controleafdeling I (review-room) worden alle kwalificaties en documenten gecontroleerd. Dit kan ook 2 tot 4 maanden duren voor het voltooid is.

Stap 4: Bij controle afdeling II wordt de familie gematched met het kind (matching-room) Het medisch rapport van het kind wordt nog eens gecontroleerd en dat rapport en de pasfoto van het kind worden naar de adoptiebemiddelaar gestuurd. De familie bekijkt de informatie en accepteert schriftelijk het voorstel. De goedkeuring wordt weer naar de CCAA teruggestuurd.

Hoe de matching exact verloopt is niet helemaal bekend. Het is in ieder geval wel zo dat er ouders bij het kind worden gezocht en niet andersom. Eenmaal terug wordt de informatie dat een bepaald kind is gematched voorgelegd aan de provincie. De post kan er twee weken over doen. Dan wordt de uitnodiging om te reizen gemaakt en persoonlijk ondertekend (met een speciale rode stempel) door een van de twee onderdirekteuren van de CCAA. Uiteindelijk krijg je dan de toestemming dat je mag je dan afreizen. Dit is altijd in een groep. De afreisdatum wordt door de Vergunninghouder vastgelegd.

2 thoughts on “Procedure CCAA

 1. hoi erik en jessica

  ik wilde even reageren op jullie site, ik ben er erg van onder de indruk, het geeft heel veel duidelijkheid waar jullie mee bezig zijn. ga zo door! ik leef met jullie mee, dat wilde ik bij deze laten weten. en ik wens jullie veel sterkte en geduld…
  liefs van ina

 2. Hoi Erik en Jessica!
  Wat een mooie foto’s hebben jullie van de CCAA! Hoe zijn jullie hieraan gekomen?

  Groetjes,
  H&M

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s