Mascottes Olympische Spelen

Ze verspreiden de traditionele Chinese zegeningen overal waar ze heen gaan

Olympische Mascottes Beijing 2008
In de eeuwenoude cultuur van China bestaan er vele tradities over het verspreiden van zegeningen door tekens en symbolen. Elk van de vijf "Friendlies" staat symbool voor een zegen en willen deze eren door hun zegeningen over te dragen naar kinderen over de hele wereld. "Voorspoed", "geluk", "passie", "gezondheid" en "succes" zullen worden verspreid naar elk continent als de vijf "Friendlies" hun uitnodiging naar Beijing 2008 uitdragen naar ieder deel van de wereld.

Friendlies
Friendlies
De missie van de "Friendlies" is om via de Olympsche spirit de wereld te verenigen in vrede en vriendschap. Toegewijd om Beijing 2008 te helpen het thema van "één wereld, één droom" naar elk continent te verspreiden, reflecteren de vijf "Friendlies" het verlangen van de Chinezen om een hand uit te steken naar de wereld, door vriendschap te creëren door de Spelen. Zij willen elke man, vrouw en kind uitnodigen om deel te nemen aan de grootste viering van solidariteit dat China zal ontvangen in 2008.

BeibeiBeibei_1
In China’s traditionele kunst en cultuur zijn de vis en waterontwerpen symbolen van voorspoed en oogst. Beibei staat voor de zegen van "voorspoed". Een vis is ook een symbool van overschot in de Chinese cultuur, een andere maatstaf voor een goed jaar en een goed leven.

De sierende lijnen van de watergolfontwerpen van de hoofdtooi zijn overgenomen van bekende Chinese schilderijen uit het verleden. Onder de vijf "Friendlies" staat Beibei bekend als zachtaardig en oprecht. Sterk als ze is in watersporten, vertegenwoordigt zij de blauwe Olympische ring.

JingjingJingjing
Jingjing maakt de kinderen aan het lachen. Dat is de reden dat hij zijn zegen van "geluk" meeneemt overal waar hij heen gaat. Je ziet zijn vreugde in de naxefviteit van zijn dansende houding en de mooie golf van zijn zwarte en witte vacht. Als een nationale schat en een beschermde soort worden panda’s door iedereen geadoreerd. De lotus in Jingjing’s hoofdtooi, welke zijn gexefnspireerd bij de porseleinen schilderijen van de Song Dynasty (A.D. 960-1234), symboliseren de weelderige bos en de harmonieuze vriendschap tussen mens en natuur.

Jingjing is gekozen om ons verlangen te vertegenwoordigen om de natuur te beschermen
en de schoonheid van de natuur te bewaren voor
alle generaties. Jingjing is naxefef en optimistisch.
Hij is een atleet die staat voor kracht en
vertegenwoordigt daarom de zwarte Olympische ring.

HuanhuanHuanhuan
Van alle "Friendlies" is Huanhuan de grote broer. Hij is het kind van het vuur en symboliseert de Olympische vlam en de passie van de sport. De "passie" is de zegen waar hij voor staat. Huanhuan staat in het midden van de "Friendlies" als de kernbelichaming van de Olympische spirit. Terwijl hij iedereen inspireert met zijn passie om sneller te rennen, hoger te springen en sterk te zijn, is hij ook open en uitnodigend.

De uitnodigende warmte van Beijing 2008 kan overal worden gevoeld waar het licht van Huanhuan schijnt. Zijn hoofdversiering is gebaseerd op de beroemde Dunhuang wanden met alleen een kleine toevoeging van China’s
traditionele geluk ontwerpen. Huanhuan is uitgelaten
en enthousiast. Hij is uitmuntend in alle balsporten
en vertegenwoordigt de rode Olympische ring.

YingyingYingying_1
Zoals alle antilopen is Yingying snel, bewegelijk en kan vlug grote stukken land over gaan. De antiloop draagt de zegen van gezondheid uit, de lichamelijke kracht die voortkomt uit de harmonie van de natuur. De houding van Yingying is gebaseerd op een unieke soort van de Qinghai-Tibet Plateau. Zij waren de eerste beschermde diersoorten in China.

Zijn hoofdtooi bestaat uit enkele decoratieve stijlen van de Qinghai-Tibet en Sinkiang culturen en de etnische ontwerp tradities van West China. Yingying is een pientere en bewegelijke jongen die sterk is op het veld. Hij vertegenwoordigt de gele Olympische ring. 

NiniNini
De kinderen uit Beijing vliegeren elke lente en zomer op de wind die door de hoofdstad raast. Onder de vliegerontwerpen is de goud gevleugelde zwaluw het meest populair. Nini’s figuur is hier ook vanaf geleid. Haar gouden vleugels symboliseren de oneindige hemel en verspreiden haar zegen "het succes" overal waar ze heen vliegt. Zwaluw spreek je in het Chinees uit als "yan" en Yanjing is de vroegere benaming van Beijing . Onder de "Friendlies" is Nini net zo onschuldig en blij als een zwaluw. Zij is goed in gymnastiek en vertegenwoordigt de groene Olympische ring.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s