Dag twee: Een zaterdag in Guangzhou.

Nadat we gisteravond eerst nog om een uur of tien wat genuttigd hebben bij de Mac zijn we rond 24.00 uur gaan slapen. Niet heel erg vroeg dus na onze lange reis. Maar we waren een beetje door de slaap heen denk ik. Na een goede nachtrust werden we vanmorgen om 8.30 uur wakker van de wekker.
Na een heerlijk uitgebreid ontbijt zijn we om 10.00 uur samen met onze gids Peter naar de bank gegaan want er moest geld gewisseld worden. Omdat het zaterdag is konden we p.p. maar een bepaald bedrag omwisselen dus was het goed dat we met z’n drieën waren. Het was erg druk bij de bank en dus moesten we een tijdje in de rij. Nadat we aan de beurt waren bleek dat dit ook niet 1,2,3, zou gaan. Wat een gedoe zeg. We moesten .. tig papieren invullen in en ondertekenen. En als je dan één dingetje niet goed had ingevuld moest het hele blad weer opnieuw. Dit tot grote ergernis van Peter. Die had op een gegeven moment bijna ruzie met het meisje achter de balie. En wij maar net doen of we er niet bij hoorden. Hahaha.

Na ruim een uur stonden we met dikke stapels chinees geld weer buiten en was de geldkwestie gelukkig klaar. Daarna heeft Peter ons een aantal lokale supermarkten laten zien en wat er zoal te koop is. Nu weten wij dat al wel maar we hebben net gedaan of alles voor ons nieuw was. Toen hebben we een Chinese prepaid kaart gekocht zodat we kunnen bellen met de gidsen voor weinig. En toen op naar een groot warenhuis waar één hele verdieping is voor babyxb4s en kinderen. Maar goed dat mxb4n moeder niet mee is want die was helemaal los gegaan. (of niet dan mam!!) Hier hebben we wat rondgekeken en hier hebben we ook een buggy gekocht. We hadden keus uit wel meer dan 40 modellen. Dus meer dan in Nederland. De prijzen variëren nogal en wij hebben niet een hele dure gekocht maar wel één die licht is in gewicht en makkelijk is op te vouwen.

Daarna met lege buggy naar het Guangzhou restaurant waar we samen met peter geluncht hebben. Een echt Chinese lunch met rijst en noedels, groente en vlees. Na de lunch hebben we voor vandaag afscheid genomen van Peter. We zien hem maandag weer vlak voordat we Yue Lin krijgen.

Wij hebben zelf nog wat boodschappen gedaan . (om de minibar aan te vullen zeg maar) En daarna hebben we heerlijk een paar uur gerelaxt aan het zwembad op de 14e verdieping van het hotel. Op het dak dus. Je moet geen hoogtevrees hebben want dan zit je daar verkeerd. Als je naar beneden kijkt is dat namelijk errug diep. Het zwembadwater was goed van temperatuur en er dreven diverse chinezen in. Want zwemmen kunnen ze niet. Althans de meesten.

Na deze rustpauze en een douche zijn we op zoek gegaan naar een Pizza hut in de stad. Dit omdat het zaterdag is en volgens Erik eten we op zaterdag altijd pizza of patat. We moesten ons weer door een paar duizend chinezen wurmen en uiteindelijk op een heel groot plein vonden we ergens op een vierde etage een pizzarestaurant. We hebben wel lang op de pizzaxb4s moeten wachten maar het was het  wachten waard. Toen nog wat rondgelopen en nu gaan we zo naar bed om hopelijk weer lekker te gaan slapen. Morgen is het zondag en dan nog één nachtje. Oh we vinden het zo spannend hoe het maandag zal zijn. Hoe Yue Lin op ons zal reageren en zij op ons natuurlijk.

PS: het hotel is populair bij adoptie families want er zitten hier diverse Amerikanen met hun kindjes. En vanmorgen is er een grote groep Nederlanders weggegaan. We hebben ze niet gesproken want dat vond ik zo bemoeizuchtig staan. Ik vermoedt dat ze via K&T hier zijn. (dus als dat klopt meldt je dan even).

Fijne zondag allemaal en tot morgen maar weer. In het bijzonder denken we morgen aan onze  reisgenoten Melissa en Michael die morgen hun zoon Jip in hun armen mogen sluiten en ook denken we aan Pieter, Antoinette en Min die hun zoon en broertje Zhen gaan ontmoeten. Heel veel geluk samen.

Liefs van Erik en Jessica.

Dag twee 6 augustus 2011 (3)
het bedje voor Yue Lin

Dag twee 6 augustus 2011 (11) 
Onze ruime kamer

Dag twee 6 augustus 2011 (18) Dag twee 6 augustus 2011 (7)
Een telefoonkaart kopen               uitzicht vanaf onze kamer naar beneden

Dag twee 6 augustus 2011 (19) 
Nou Erik, wat vind je er van?? Is't wat?

Dag twee 6 augustus 2011 (45) 
Guangzhou in de avond

Advertenties

5 thoughts on “Dag twee: Een zaterdag in Guangzhou.

 1. foto’s vanaf het dakzwembad leken me wel spannend hoor.

  Naast de spanning ook genieten lees ik wel. Goed zo.

  Groetjes Liesbeth

 2. Ik denk dat het precies hetzelfde hotel was als waar wij hebben gezeten (via K&T) Kijk maar eens op de foto’s van onze site: http://www.tweedekindjevanver.web-log.nl
  Als dit klopt begint het hotel op de 3e verdieping, en als je met de lift vanuit de lobby naar de begane grond gaat, dan sta je midden in het centrum.

  Ontzettend veel succes maandag! Weet je ook hoeveel kindjes een nieuwe papa/mama krijgen die dag?

  Gr. petra (mama van Xia-Lina en Qi-roy)

 3. Hoi Jessica en Erik,
  Wat fijn dat jullie nu al zo dicht bij jullie dochter zijn!! Ik wens jullie vast een hele mooie dag maandag. Geniet ervan.
  Ik blijf jullie volgen, je schrijft erg gezellig!

  Liefs van Simone.

 4. Hallo jullie 2 (nu nog)

  Geniet nog maar lekker samen, deze paar uurtjes voor dat jullie het mooie kleine meisie mogen vast houden.
  Drink dr nog maar eentje op!

  groetjes Fam. Snijders.

 5. Lieve Jessica en Erik, eindelijk echt vasthouden,wat een mooi meisje en heel fijn om jullie zo met haar te zien.Romy vond haar ook heel leuk op de foto.Groetjes en geniet,liefs van Harry en Henny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s