Wow, het is echt waar! Ze is bij ons.

Lieve allemaal,

Eindelijk staat er een verslag op de weblog. Sorry, sorry, maar jullie zullen het wel begrijpen. Wow wat een dag zeg. 8-8-2011 vergeten we nooit weer. Yue Lin is bij ons en ligt inmiddels lekker te slapen met haar duimpje in haar mond.

We hebben gelukkig allebei vannacht goed geslapen. Jessica wel met een beetje hulp zeg maar. We waren wel allebei al vroeg wakker. Om een uur of zes. Maar we hebben toch nog een hele poos gelegen. Tot een uur of negen. Een beetje dommelen en lezen. Daarna maar uitgebreid gaan ontbijten en toen begond de spanning op te lopen. Pfff, ik Jessica, was echt mega zenuwachtig. Ik was er zelfs duizelig van. Heb dus nog maar weer es een tijdje op bed gelegen. Rond half twaalf zijn we nog even naar de supermarkt geweest om wat koekjes voor Yue Lin te halen en we waren de slabbetjes vergeten mee te nemen van huis dus die hebben we ook nog even aangeschaft. Daarna hebben we op de kamer wat gegeten. Nou ja, Erik heeft wat gegeten. Ik kon geen hap door mijn keel krijgen. Eindelijk was het half twee en hebben we ons netjes aangekleedt en zijn we naar beneden gegaan bepakt en bezakt met een tas met al onze papieren, een tas met een fles, een knuffel en een boekje etc. en een fototas. Ook hadden we de buggy nog mee.

Om iets voor twee was Peter er al met de taxi en zijn we naar het Guangdong Adoptie Centrum gegaan. Ong. 20 minuten rijden. Tijdens deze rit nog wat papierzaken afgehandeld en Peter heeft ons nog het één en ander uitgelgd over hoe het straks zou gaan. Toen we om 14.20 uur aankwamen kwam er ook direct een bus met Amerikanen aanzetten. We gingen naar de achtste verdieping waar een hele grote ruimte was met allemaal banken. Na nog wat gegevens gecheckt te hebben zijn we gaan zitten. Maar lang wachten hoefden we niet. Want we hadden al wel een gekleurd (shapen)gordijn gezien en daar bewoog al van alles achter. En al snel kwam Peter vertellen: your baby is here already. Wi j hem snel de videocamera in de handen gedrukt en wij moesten nog snel onze Travel Aprovel pakken. En daar kwam ze aan hoor. Op de arm van de directrice van het tehuis. In een geel pakje. Wat een bijzonder moment is dat zeg. Dan zie je haar ineens in het echt. Ik dacht: oh wat is ze klein zeg. En ineens had ik haar in m''n armen. En toen is er heel veel langs me heen gegaan besef ik nu. Eerst was ze een minuutje stil en toen zette ze het op een krijsen. Echt heeeeeeel erg hard. Als ze ons aankeek werd het alleen maar erger. Och meisje toch…. wat moet er allemaal door je heen gegaan zijn. Eerst is ze ws. al vroeg uit haar bed geplukt vanmorgen. Toen heeft ze een hele tijd in de auto moeten zitten en wat bleek ook nog, ze had om 10.00 uur 's morgen haar laatste fles gehad. Dus ze had ook nog eens mega trek.

We moesten mee naar een apart kamertje waar we heel veel papieren moesten invullen en moesten ondertekenen. Ook hebben we de directrice een cadeautje gegeven. Maar tijdens het invullen van al die papieren krijste Yue Lin rustig door en is papa Erik met haar de gang op gegaan en heeft haar proberen te sussen. Ineens kwam er gelukkig een verzorgster aan met een flesje. Dus toen was ze even stil en had Erik de primeur om haar de eerste fles te geven.

Ondertussen ben ik met Peter en de directrice een hele vragenlijst doorgelopen. Veel vragen zijn voor ons al beantwoordt, maar omdat we er zondag ook nog weer heen gaan hebben we niet al onze vragen gesteld. Mede ook omdat Yue Lin zo tekeer ging. Maar we waren zomaar niet klaar met al die papperassen. Het heeft al met al wel een dik uur geduurd. Ondertussen regende het buiten gigigantisch hard. Maar gelukkig zaten wij droog. En hebben wij het ook bijna droog gehouden. (snap je). Maar eindelijk was het klaar en konden we gaan.

Rond half vier zaten we weer in de taxi en zijn we nog naar de supermarkt gegaan. Eerst zagen we dat helemaal niet zitten met een krijsende Yue Lin, maar ja we moesten wel. We wisten nu wat ze precies at en hoe groot ze is. (ps ze is 70 cm) Ze is dus niet groot. Maar gelukkig eenmaal in de auto werd ze rustig en name ze alles in haar op in haar omgeving. Ze bekeek ook zichzelf. Ze vond namelijk dat ze wel een heel mooi t-shirtje aan had. Ze heeft het vandaag uitgebreid bestudeerd. (het was haar ondagse pak natuurlijk). Om een uur of vier waren we in de Carrefour (een hele grote supermarkt) en daar waren we wel een bezienswaardigheid zeg. Dat waren we al wel maar nu helemaal natuurlijk. We hebben luiers, voeding en nog wat andere benodigdheden gekocht.

Rond vijf uur waren we weer terug in het hotel. En gelukkig was ze nog steeds stil. Ze heeft nog een poos bij me gezeten en toen heb ik haar toch echt maar van haar drijfnatte luiter verlost. Toen ze eenmaal op de rug op bed lag was ook als snel het ijs gebroken. Ze moest lachten als je haar kietelde op haar buik en Erik had een ballon opgeblazen en dat vond ze bijster interessant. Ze had dikke schik. En ook schrok ze niet meer als ze ons aankeek. (gelukkig maar)

Toen zijn we zo'n beetje drie kwartier op skype geweest. Eerst oma Bos, toen m'n zus Bertine met Jasper, daarna m'n schoonzus, ?toen m'n zus Annelies met de kids en daarna m'n vader. En ondertussen lag Yue Lin lekker aan de fles te sabbelen. Daarna zijn we nog maar even doorgegaan op skype. Weer m'n schoonzus met oma Brink en oom Henk. Tjonge wat een feest allemaal. De oh's en ah's waren natuurlijk niet van de lucht. Want we hebben gewoon een supermooi meisje. Ze heeft echt een mooi ondeugend koppie. Ondertussen hebben we maar roomservice besteld en zijn we maar gewoon verder gaan skypen. Want we hebben een grote familie en waren dus nog niet klaar. Erik zijn zus met Danielle waren aan de beurt. Yue Lin zat inmiddels heerlijk op de grond te spelen. Op het kleed van oma Bos. (Mam, ze vond het heerlijk. Ze wijft er allemaal over heen). Daarna was ome Jan aan de beurt en toen zijn we maar gaan eten.

Om acht uur hebben we haar weer een fles pap gegeven. Nu wel met de juiste speen en het was zo op. Madame vond het wat weinig, maar volgens haar schema krijgt zo rond elf uur nog een fles. (dat gaan we dus maar snel veranderen, maar nu nog maar even niet.) Daarna hebben we haar in een gloednieuwe pyama gehesen en hebben we haar in bed gelegd. Maar slapen ho maar. Ze stond al snel de show te stelen aan de bedderand. En ze bekeek zich nog maar weer es uitvoerig.

We wilden nog graag een heupdrager kopen en omdat ze nog klaar wakker was hebben we besloten om haar toch maar even mee te nemen naar de winkel. Die is om de hoek, dus hup in de pyama in de buggy en ze vond het allemaal wel best. En als je in China in je pyama rondloopt op straat dan laat je zien dat je een rustdag hebt en veel geld hebt. Hahaha. We hebben een heupdrager gekocht voor een prikkie en eenmaal weer in het hotel hebben we haar weer in haar bedje gelegd en toen sliep ze binnen vijf minuten. Met haar duim in haar mond.

Super mooi allemaal. En oh wat zijn we gelukkig. Heel gelukkig en zo dankbaar dat we dit mogen meemaken. Toen we haar zagen vanmiddag voelde het direct zo vertrouwd en goed. Gewoon een perfecte combinatie. Zij met ons. We gaan proberen haar een mooi leven geven. En dat leven is vandaag begonnen.

IMG_5643 
Het moment!!!

IMG_5660 
Papa Erik

IMG_5675 
En mama Jessica.

IMG_5688 
Yue Lin krijgt haar tweede fles van papa

IMG_5695 
Spelen op oma's kleed.

IMG_5696 
En na al deze indrukken lekker slapen.

Welterusten lieve schat. We houden van je.

PS we zagen net dat we nog geen foto van ons drieen hebben. Die komt morgen.

Advertenties

48 thoughts on “Wow, het is echt waar! Ze is bij ons.

 1. dag Erik en Jessica,

  GEFELICITEERD met jullie dochter.

  Wat een geweldig mooi verslag hebben jullie geschreven. Ik leef helemaal mee en zie het weer helemaal voor me. De spanningen vooraf, het moment van de eerste blik, de overdracht. Geweldig.

  Jullie kennen ons niet maar via de site over de muur op jullie link gekomen. Geweldig mooi om weer op deze manier in china te zijn.

  Heel veel geluk en liefde met jullie meiske. Nu lekker wennen en hechten aan elkaar en genieten van het mooie china.

  groetjes

  Miranda en Marcel
  trotse mama en papa van twee oosterse schone:
  Laura (bij ons sinds maart 2006)en
  Jim (bij ons sinds augustus 2010)

 2. Jessica en Erik
  Van je moeder(een trotse oma!)kreeg ik gister het adres van je site. We hebben genoten van je verslag en kunnen nu als een van de eerste jullie van harte gelukwensen met jullie dochter. Heel veel geluk gewenst, geniet van haar en we hopen jullie met z’n drieën over een paar weken weer veilig in IJsselmuiden te zien.
  hartelijke groet van
  Gerrit en Corrie vd Berg

 3. lieve Erik, Jessica en Yue Lin,

  eindelijk met z’n drieen.wat een heerlijk overweldigen gevoel of niet! en wat een schatje is ze!! een beetje onwennig maar dat hadden wij ook met de kids.
  ook als die van ons brulden wisten we ook niet wat we moesten doen, maar dat komt wel goed.
  geniet ervan en we hopen dat ze een beetje door slaapt vannacht.
  heel veel liefs van de tuinfluiters

 4. Oh, wat een prachtig verslag, het lijkt alsof we ooggetuigen mogen zijn.
  En wat heb je een prachtige afsluitzin, “en dat leven is vandaag begonnen”, je hebt helemaal gelijk.
  Jullie leven is samen is vandaag begonnen, wij vieren het elk jaar met onze kinderen.
  Vanzelfsprekend vieren we ook de gebootedata en denken dan intens aan de ouders in China die hun/onze geweldige meiden moesten laten gaan.
  Ik wacht de foto’s van jullie dochter af en verheug me al op de rest van het verslag,
  hartelijke groet vanuit een regenachtig NL,
  Charlotte

 5. erik en jessica

  gefeliciteerd met jullie dochter
  wat geweldig dat het zo goed voelt en zo klikt
  geniet van elkaar

  gr mariska

  p.s kan niet wachten haar echt te zien

 6. Hallo trotse mama en papa,

  Gefeliciteerd met jullie dochter Yue Lin. Wat een mooi meisje om te zien. Li-Ting moest wel lachen toen ze de foto’s zag. Ze vond de haartjes van Yue Lin zo grappig.
  Vanaf vandaag is jullie hele leven veranderd,voortaan met z’n drietjes. Ga lekker van elkaar genieten, en we kijken weer uit naar het volgende verslag en foto’s

  Liefs uit Heino

  René, Li-Ting en Coby
  PS: Een dikke knuffel van Li-Ting voor Yue Lin.

 7. ik zit nu net even de foto`s te bekijken
  geweldig wat een mooi meisje en wat zijn jullie trots
  wat een zegen toch!!!
  maak er wat moois van met zijn drietjes

  gr mariska

 8. hoi trotse pa en ma, wohhh wat een mooi meisje zeg, wat zullen jullie gelukkig zijn!!! geniet ervan!!groetjes hanny en gerrit de vries

 9. VAN HARTE GEFELICITEERD, met jullie PRACHTIGE DOCHTER!!
  Wat heb ik vandaag vaak gekeken of er al nieuws was, maar dan nu een prachtig, lang verhaal met prachtige fotoxb4s.

  Alle spanning van de eerste ontmoeting is nu weg, denk ik, en nu lekker genieten!!!!!

  groetjes Gert, Miranda en Joshua

 10. Hallo Fam. Brink,

  Van Harte gefeliciteerd met jullie kleine meid, wat een mooi verslag en mooie foto’s zeg, veel voorspoed gewenst, en een goede reis verder.

  André, Wilma, Julian en Annerieke Plette

 11. In een woord geweldig!!!Gefeliciteerd met jullie dochter. Dat wordt vast een mooi duo Sven en Yue Lin.
  Geniet ervan!

 12. Lieve Erik & Jessica,

  Gefeliciteerd met jullie dochter wat een geweldig moment moet dit geweest zijn. En wat een mooie meisje en met geweldige mooie ouders. Geniet van al de indrukken en jullie kleine meid. De kids stonden afwachtend naast me te lezen en toen we bij de fotoo’s kwamen de aahh’s en oooh wat lief hier ook.

  We houden jullie blog goed in de gaten
  Veel liefs Henri Caroline, Tim,Elise & Lotte

 13. Volgens mij zijn er niet veel mensen die zoveel kraamvisite krijgen op de eerste dag!!
  Wat een prachtige foto’s en wat een trotse ouders!!
  We genieten met jullie mee.

  liefs papa en mama

 14. Beste Erik en Jessica,

  Van harte gefeliciteerd met jullie dochter. Geweldig!
  Wat bijzonder om jullie verhaal te lezen.

  Geniet ervan!

  Groetjes,
  Familie Reedijk

 15. Hallo Erik en Jessica

  Wat een prachtige meid en jullie zo gelukkig, we zijn zo blij voor jullie,heel veel geluk samen en veel liefs.

  groetjes Gerry en Jan

 16. Lieve Erik en Jessica,

  Van harte gefeliciteerd met jullie dochter.
  Wat fijn dat ze er eindelijk bij jullie is! Het is een geweldig mooi meisje.
  Het is leuk om je verslag te lezen iedere dag.

  Groeten Jantina

 17. Wat geweldig om jullie belevenissen mee te mogen lezen, wat een heerlijk verslag hebben jullie gemaakt, je maakt het bijna allemaal gewoon mee… En die mooie foto’s :-), jullie genieten volop…

  Nog even en dan beleven wij het ook allemaal…
  Blijf ons vooral zo op de hoogte houden en geniet van ieder moment samen als gezinnetje…

  Groetjes Marcel, Anita & Jian (nog in China)

 18. Hoi,

  Oh wat een mooie meid hebben jullie zeg. En wat een begin verdriet, maar als je dan verder leest en kijkt op de foto’s zie toch een heerlijk tevreden meisje.

  Super hoor, en echt haar leven is vandaag echt begonnen met heel veel liefde.
  Heerlijk weer een verhaal lezen, houden wij moed.
  Veel schrijven. Bedankt.

  groetjes uit Spijkenisse

 19. Wat bijzonder om te lezen hoe deze dag voor jullie is geweest. Ontroerend, daarom is het zo knap dat jullie het droog hebben gehouden toen jullie jullie dochter in de armen mochten krijgen. Bedankt dat jullie dit en de mooie foto’s met ons willen delen. Echt een mooi plaatje met haar duim in haar mond… We houden jullie in de gaten!
  Geniet van deze bijzondere, vreugdevolle en liefdevolle tijd. Het is jullie zo enorm gegund!!!
  Lieve groetjes, Albert en Sandra

 20. Kippevel, wat mooi, wat mooi!
  Bedankt dat jullie dit met ons allemaal willen delen.
  Door jullie realiseren wij ons opnieuw hoe rijk we zijn.

  Geniet!
  Groetjes Jenine

 21. Wow, wat een mooi meisje!! Gefeliciteerd met jullie prachtige meid!! In gedachten weer helemaal terug in China na het lezen van jullie verhaal.
  Ben benieuwd of jullie slapen vannacht of de hele nacht naar jullie dochter liggen te kijken 🙂
  Groetjes Chris, Nicole en Xiao Song

 22. Hoi Jessica en Erik.
  Wat een prachtige foto`s, en wat is het een schatje.
  Een groot wonder of niet dan, en dat het nu ook echt zo is!!
  Het is jullie wel toevertrouwd.

  Liefs van Ina sterkte met alles!!
  Ik wilde even laten weten dat jullie weer een mooi verslag hebben

 23. CONGRATULATIONS!!! I’m so happy and have tears in my eyes looking at the fotos! I’ve been thinking about you all day long! She is BEAUTIFUL!!! What a blessing from GOD!!
  Sending you all lots of love and hugs!!

  kim + wilco + mirjam + winston

 24. Van harte gefeliciteerd met jullie prachtige dochter!! Wat een dag hè?? Een dag om nooit meer te vergeten! Al dat lange wachten ben je direct vergeten. Heel veel geluk en zegen met z’n drietjes toegewenst!

  Groetjes,
  Petra

  p.s wat een lang verslag en dat op deze dag,erg mooi geschreven!

 25. Super zeg om het verslag te lezen, een kippevel moment.
  Oh wat zal het zenuw slopend zijn geweest.
  Maar je het er weer een prachtig verslag van gemaakt.
  Wat een scheet van een meid, ze heeft een mooi leven voor de boeg met jullie.
  Deze datum vergeten jullie nooit weer.
  En vergeet niet te genieten van alle momenten die jullie daar mee maken.
  Enne opa en oma Bos als jullie dit lezen ook van harte met jullie kleindochter 🙂

  Groeten dik en jacqueliene

 26. Hallo Erik en Jessica,
  van harte gefeliciteerd met jullie dochter!!
  Wat een prachtig mooi meisje, geweldig om te lezen en de foto’s te zien. Wij zien toch wel al duidelijk de tekenen van de lange, slanke, mooie zuid-chinese dame die ze ooit zal worden.
  Lian vond het ook ontzettend byzonder om op de foto te zien dat de chinese mevrouw van het tehuis die bij jullie overdracht was, ook bij die van haar was – bijna 7 jaar geleden. En ze vroeg me jullie te laten weten dat ze Yue Lin heel lief vindt op de foto’s. Bij deze.
  We hopen dat alles voorspoedig blijft lopen en dat jullie ontzettend van elkaar kunnen genieten – deze eerste dagen met z’n drietjes.
  Heel veel liefs,
  Eric, Annet, Lian & Robin.

 27. Gefeliciteerd met jullie prachtige dochter. Eindelijk is het plaatje compleet. En wat heeft ze een heerlijk koppie! Die foto met haar duimpje in haar mond; smelt!

  Geniet van elkaar!

  Groetjes,
  Miranda
  trotse moeder van Linouk en Kaj

 28. Wat een prachtige dochter! En wat een bewogen, byzondere dag! Ik ben blij voor jullie dat het lange, lange wachten eindelijk voorbij is, dat jullie heerlijk kunnen genieten van dit wondertje.
  Heel veel geluk samen met jullie dochter!

  groet van Simone

 29. Zo trotse papa en mama,

  Van harte gefeliciteerd met jullie dochter, daar is ze dan…………geweldig om te zien zeg!
  Wat een schatje!!

  Geniet van deze bijzonder mooie weken……
  Wij vonden het heerlijk om nog een tijdje in het geboorteland te zijn, want als je thuis bent krijg je heimwee hoor!

  Groetjes Corine

 30. Gefeliciteerd met jullie mooie meisje!
  Ga elkaar maar fijn leren kennen en heel fijn dat we door dit blog er een beetje van mee mogen genieten.

  Veel geluk en een mooie ‘kraam’tijd in China

  Groetjes, Lin

 31. Hoi papa en mama,
  Van harte gefeliciteerd met jullie mooie meisje. Wat mooi om dit allemaal te lezen. Ze heeft echt een ondeugend koppie, dit kun je vooral zien op de foto waar ze bij Jessica zit.
  Geniet met z;n drietjes!

  groetjes van Hetty Kalter

 32. Hoi, van harte gefeliciteerd met deze PAREL uit Gods hand!! God is goed!
  Wat prachtig om te lezen en te zien hoe jullie alles beleven. Bijzonder he als je dan ineens je kindje in je armen kan sluiten en je dan papa en mama bent!
  Een uniek moment.En de jaren van wachten zijn dan ineens vergeten bij het zien van je dochter.
  En wat een schatje is ze om te zien! Lekker genieten en we blijven jullie volgen op deze bijzondere reis.
  Een hartelijke groet uit Hoofddorp, Jaap, Els, Manuel en Esther.

 33. Lieve Jessica en Erik,

  Ontzettend gefeliciteerd met jullie prachtige meisje. Wat een dotje, zeg! We vonden jullie verhaal heel ontroerend. Alle gevoelens en zenuwen die jullie beschreven, herkenden wij precies zo van zondag.

  Kan Yue Lin al staan in haar bedje? Wat goed! Jip kan zich nog niet eens goed op zijn buik draaien, en ook nog niet zelf overeind zitten en hij is toch al bijna 14 maanden. Maar hij leert wel al heel snel!

  We zien jullie volgende week. Heel veel geluk met zijn drietjes.

  Groetjes,
  Michael, Melissa en Jip

 34. Hoi Erik en Jessica,

  Gefeliciteerd met jullie prachtige dochter!
  Wat een geschenk om voor haar te mogen zorgen!
  Geniet van deze mooie en bijzondere periode.
  Jullie hebben lang op haar moeten wachten (wij zijn inmiddels met de procedure gestopt na bijna 8 jaar)
  Ik blijf jullie volgen.

  Groetjes Ageeth

 35. Erik en Jessica, ook hier in Bangladesh wordt er meegeleefd en af en toe een traantje weggepinkt. Van harte gefeliciteerd en hele fijne dagen in China toegewenst. Maar goed dat er tegenwoordig digitale camera’s zijn, en dat je het niet meer met ouderwetse rolletjes hoeft te doen, want die camera zal wel overuren draaien, nietwaar?
  Heel veel Zegen met Yue Lin toegewenst!!
  Monique

 36. Van harte gefeliciteerd met jullie dochter. IJsselmuiden is over een paar weken wel een beauty rijker :-). Wat een prachtig meisje! Geniet en veel succes met wennen en hechten. Ageeth G.

 37. Gefeliciteerd met jullie dochter. Eindelijk na al die jaren wachten, dit mooie meisje in jullie armen !!!
  Geniet !!!! Heel veel geluk met z’n drietjes.

  Groetjes Natasja (mama van Yinthe en Xem)

 38. Wat een prachtige dochter.
  Heel veel geluk met jullie mooie meid. Wat hebben jullie lang moeten wachten!!!

  Liefs Wendy van dijk

 39. wauw wat een prachtig meisje hebben jullie!! Wat moet dat bijzonder zijn zeg, eindelijk jullie meisje te hebben!
  Wat een mooie foto’s van jullie samen met haar. Echt heel bijzonder om te zien!
  Geniet met elkaar, maar dat komt vast helemaal goed!

  groetjes Klarie

 40. Hallo Erik en Jessica

  Gefeliciteerd met jullie prachtige dochter eindelijk nou zo lang wachten.
  We komen haar gauw bewonderen als jullie er weer zijn.
  Nog een prettige vakantie met zijn drieën.

  Henk Betsy en de kinderen.

 41. WAUW! Wat een: mooi verhaal, mooie fotos, mooi meisje en een gelukkig gezin!
  Ik kreeg tranen in mijn ogen door het verslag…
  Gefeliciteerd met jullie prachtige dochter!!
  Nu eindelijk lekker genieten met z’n 3-tjes!!

  Liefs, Romy en Paulien Horstman

 42. Gefeliciteerd! Wat een geweldig moment is dit, he?
  Zo lang op gewacht en als het dan zover is, is het niet goed te bevatten.

  Geniet van elkaar!

  Groetjes,
  Brandy

 43. hoi yue lin,

  ik hoop gauw een keer met je te mogen wandelen
  als je thuis bent kom ik gauw bewonderen dan heb ik nog een verrassing voor je

  groetjes kaylee

 44. Lieve Erik en Jessica,

  Wat een mooi en bijzonder moment voor jullie alle 3. En wat een prachtig meisje.
  Na zo lang wachten eindelijk jullie mooie meid in de armen sluiten. Geniet ervan.

  liefs Loes en Naomi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s