Yue Lin is vanaf vandaag officieel onze dochter.

Gisteravond is Yue Lin rustig gaan slapen en om zoveel mogelijk haar ritme aan te houden met de flesvoedingen hebben we haar braaf rond een uur of twaalf vannacht gewekt voor een fles. Ze drinkt overigens prima maar na deze fles had ze weinig zin meer in slapen. En ging ze lekker liggen keten in haar ledikantje. Al met al heeft wel een uur geduurd voordat ze weer in slaap is gevallen. Toen heeft ze doorgeslapen tot vanmorgen een uur of half acht. We moesten haar zelfs weer wakker maken. Erik heeft wel goed geslapen vannacht maar ook niet al te lang en ik heb bijna niet geslapen vannacht. Door alle emoties van die dag en ook omdat er ook ineens een klein hummeltje in het bedje naast je ligt. Maar goed dat maakt ook niet uit we hadden toch een rustig dagje.

IMG_5724

We hadden om 7.00 uur maar de wekker gezet omdat we natuurlijk geen idee hebben hoe lang we overal over zouden doen met Yue Lin. Dus eerst zelf maar es in de kleren en daarna Yue Lin de fles. Toen hebben we geprobeerd of ze even in de wasbak wilde zitten met een klein beetje water maar dat was echt geen succes. Ze gilde moord en brand. Haar toch maar even snel wat opgefrist en daarna snel weer aangekleed. We hadden haar een mooi jurkje aangedaan maar eigenlijk was deze ietwat te groot. Maar met spelden bereik je veel. Daarna zijn we gaan ontbijten. We kwamen naast een Amerikaans echtpaar te zitten met hun zes jarige geadopteerde dochter. Zij was net een week bij hen en het ging heel goed met haar. Yue Lin heeft in de kinderstoel gezeten met een boekje en heeft zich prima gedragen. Ze houdt alles scherp in de gaten wat er om haar heen gebeurt. We hebben nog geprobeerd om haar wat pap met een lepeltje te geven maar een lepel duldt ze niet. Ze kent het niet en ze wil het (nog) niet. Dus we laten haar vervolgens maar veel met een lepeltje spelen, hopelijk stopt ze het dan een keer in de mond. (Weet iemand nog trucjes??)

Na het ontbijt zijn we weer bepakt en bezakt naar beneden gegaan waar Peter ons op zou halen. En ondertussen kwam het echt met bakken uit de hemel. Even later belde Peter al dat hij vast zat in het verkeer omdat er een tunnel onder was gelopen met water. Maar rnd half tien was hij er dan toch en gingen we op weg naar het zelfde bureau als gisteren. Hier zijn we eerst op de foto gekomen en even later moesten we bij een dame komen van de adoptie instantie van de provincie Guangdong. Die was volgens on met het verkeerde been uit bed gestapt want er kon geen lachje van af en ze vroeg haar vragen op de automatische piloot. Pasports please, how old are you, will you never abandon her???(ja hoor wat een vraag zegx85x85..nee natuurlijk niet). Will you not abuse her? Nou dat waren wel zo’n beetje de vragen. Toen nog tekenen en we ‘moesten ‘ haar een cadeautje geven. Ze pakte het aan, zei amper ‘thank you’ en schoof het onder in een la (waarschijnlijk bij de andere cadeaus.) en toen konden we weer gaan.

We konden direct door naar de notaris. Nu dachten wij dat, dat net als in Nederland een man en een blauw pak zou zijn met een stropdas voor maar nee hoor het was een jonge meid en ‘gewone’ kleren. Zij was heel vriendelijk en ze stelde ongeveer dezelfde vragen. Ze vroeg ook nog hoe lang we getrouwd waren en waarom we een kindje uit China wilden adopteren. Ook zij heeft een cadeautje gekregen en we hebben haar nog met Yue Lin op de foto gezet. Yue Lin had er echter niet zoveel schik meer van en begon te huilen. Maar goed wij waren en zijn dan vanaf dat moment haar officiële ouders en was de 24 –uurs voogdij afgelopen. (nou ja dat was niet eens 24 uur maar goed).IMG_5701 
IMG_5717 
De notaris

Al met al heeft dit alles een klein uurtje geduurd en konden we dus weer terug naar het hotel. Het regende nog steeds maar niet meer zo hard. Op de hotelkamer hebben we heerlijk een uurtje samen genoten op bed met Yue Lin. Ze had dikke schik en ze heeft weer een fles gehad. Daarna hebben we haar om een uur of twaalf naar bed gedaan. Maar slapen ho maar. Op een gegeven moment zei Erik: het stinkt hier behoorlijk. En ja hoor: TADAAAA, de eerst poepluier. Het zat haar zowat boven aan de rug. Dus we waren net op tijd. Daarna is wel redelijk snel in slaap gevallen. Ook mama is naar bed gegaan want die was moe van alles en van de slechte nachtrust en papa is aan het werk gegaan. (werken op afstand heet dat) Om een uur of drie is moeders er ook maar weer es uitgekomen en hebben we Yue Lin weer wakker moeten maken om half vijf. Want het was al weer tijd voor een fles. Daarna heeft ze heerlijk gespeeld op de grond. Ze vindt het ook leuk om te stappen aan je vingers/handen. Het gaat nog niet zo hard maar er zit vooruitgang in . En wat ze helemaal geweldig is om haarzelf te zien voor de grote spiegel die we hier hebben. Dan kirt ze het uit en heeft ze hele verhalen tegen haar spiegelbeeld.IMG_5721 
Na nog met enkele zussen ge-skyped te hebben zijn we nog even de winkelstraat op gegaan. Yue Lin zat als de koningin in de buggy en ze neemt alles heel goed in haar op. Ze maakt er pruttelgeluiden bij, maar je ziet wel aan haar dat ze dit nog nooit heeft meegemaakt zoveel mensen bij elkaar. We gingen een grote zaak binnen met kinderkleding en we hadden meteen ongeveer zes xe0 acht verkoopsters om haar heen staan, die gingen allemaal aan haar zitten en tegen haar praten in het chinees. Nou daar was ze niet echt van gediend. Ze begon er van te huilen. Eenmaal weer op straat keek ze steeds even op zij of we er nog wel waren. Maar wel met een strak gezichtje.

Om zeven uur waren we terug in het hotel en hebben we in het hotel gegeten bij het Chinese restaurant. Yue Lin weer in de kinderstoel en die was er flink op los aan het slaan met een eetstokje. En daarna zeilde ze hem door het restaurant en dan moesten wij het natuurlijk weer op pakken en dan begon het hele ritueel weer van voren af aan. Toen dus maar snel haar favoriete boekje maar weer opgehaald. Tja het is wel ineens heel anders eten met een kleintje zeg. We hebben maar twee gerechten besteld en deze snel opgegeten. Daarna weer naar boven. Yue Lin weer een fles en hup toen naar bed. Maar slaap had ze gewoon niet. Ze ging voortdurend staan en dan ging ze zwaaien en lachen. Ze vond het allemaal heel interessant.

IMG_5727 
IMG_5730 
IMG_5732 
We hebben haar herhaaldelijk weer plat gelegd en uiteindelijk is ze rond half tien in slaap gevallen. Ze is weer ver in dromenland en nu maar hopen dat wij ook beter slapen vannacht.

Morgen gaan we een paspoort voor Yue Lin aanvragen. Een
mooi chinees paspoort.

En dan nog wat feitjes:

 • Yue Lin is 7 kilo en 70 cm lang
 • Veel kleertjes zijn haar te groot
 • Ze drinkt alleen nog maar uit de fles
 • Ze heeft twee ondertandjes en er komt er één door aan de bovenkant.
 • Ze houdt van kietelen op de buik
 • En spelen op de grond en voor de spiegel
 • Toeren in de buggy vindt ze prachtig
 • En ook houdt ze van autorijden
 • Ze houdt er niet van als anderen aan haar zitten
 • En het toeter boek die ze van de familie Bezemer heeft gekregen is favoriet.
 • Filmpjes op de weblog zetten wil niet omdat de Chinese overheid geen zaken doet met You Tube. Dus helaas, jullie moeten het met foto’s doen.

Tot morgen maar weer. Wat een bezoekers zeg op onze weblog. Super. Iedereen die gereageerd heeft: bedankt voor al jullie lieve woorden. Het ontroerd ons om alles te lezen. Of we iemand nu kennen of niet. Het doet gewoon heel erg goed.

Advertenties

24 thoughts on “Yue Lin is vanaf vandaag officieel onze dochter.

 1. Hallo familie Brink,

  Hallo Yue Lin, zegt Joshua.

  Wat een super verhaal weer en ook weer mooie foto’s!!
  ik moest erg lachen van Yue Lin slapend in haar bedje, helemaal overdwars, of niet? De andere foto’s zijn ook erg mooi, ze is echt erg schattig hoor!!
  en wat je toch goed schrijven, Jessica we beleven het helemaal met jullie mee! bedankt daarvoor!!

  Groetjes Gert, Miranda en Joshua

 2. Hallo vader en moeder Brink,
  De foto`s zijn om op te vreten!!
  Wat het eten met een lepel betreft..dat komt vanzelf wel. Als ze jullie straks thuis steeds met een lepel/vork ziet eten dan gaat ze jullie vanzelf nadoen. Ze weet nu niet beter dan dat eten uit een fles komt maar dat zal vast snel anders zijn als ze thuis is!!!
  Liefs jannette

 3. hallo buurtjes

  wat leuk om jullie zo te volgen.
  en wat een mooi meisje zeg.
  geniet lekker van al dat moois

  groetjes erick carla laura en gerco

 4. Hallo,

  Ik wil jullie eerst van harte feliciteren met jullie mooie dochter.
  Jullie kennen mijn niet maar ik vond jullie pagina op ‘over de muur’.
  4 jaar geleden zaten wij in het zelfde hotel en kregen wij ons dochtertje ( toen bijna 1 jaar).
  Het is erg leuk om jullie zo te volgen en allemaal erg herkenbaar.
  De herinneringen komen allemaal weer boven en de emotie ook
  Ik wens jullie heel veel geluk met elkaar.
  En geniet nog lekker met z’n drieën in China.

  Met vriendelijke groeten Mariska Dekker

 5. hallo Erik en Jessica,

  Wat Leuk om jullie zo goed te kunnen volgen via de weblog, we vallen misschien in herhaling, maar wat een mooie foto’s, met name die waar jullie met z’n drieen opstaan is erg mooi. Wat het eten met de lepel betreft, dat komt vanzelf, pap met stokjes gaat het waarschijnlijk toch niet worden.

  groeten vanuit Oosterwolde

 6. Hoi kersverse papa en mama
  wat een lief poppetje is Yue Lin en de foto s zijn geweldig
  Wij blijven jullie volgen
  Geniet er lekker van!!

  Groetjes Wilko Diana Joury en Tycho vermeer

 7. Nou hier ook een fan hoor die je niet kent maar ja via over de muur kom je er vanzelf. Voor ons al weer bijna 2 jaar geleden dat we hetzelfde als jullie beleefde en nu wachtend op een 2e kindje. Weer een prachtig verslag met geweldige foto’s van een heel mooi gezinnetje! Gefeliciteerd met het officiële ouderschap!
  Geniet mensen van deze bijzondere 1e dagen en van het mooie China natuurlijk..

  Groetjes,
  Petra

 8. Hoi kersverse ouders,
  GEFELICITEERD met jullie dochter, wat een mooie dame. Eindelijk is ze dan bij jullie. Wat goed dat ze al zoveel emoties laat zien bij jullie. En weer zo’n leuk verslag, bedankt dat we zo mogen meeleven met jullie.

  Ik hoop dat jullie goed slapen en morgen weer een spannende, nieuwe dag met jullie dochter!

  Lieve groet,
  Saskia (die wacht op de LOA)

 9. Dag Erik en Jessica,

  Ook ik heb jullie “op de muur” ontmoet.
  Gefeliciteerd met jullie dochter, wat een snoesje!!!

  8 weken geleden nog maar waren wij ook in Guangzhou….
  We zaten op Shamian Island.
  Een heel leuk stuk van de stad.

  Geniet van alles.

  Gods zegen toegwenst bij de opvoeding van Yue Lin.

  Groeten van Lotte
  moeder van 3 adoptiekids, waarvan de jongste uit Guangzhou.

 10. ha papa en mama
  geweldig zeg jullie mooie meid in jullie armen sluiten.
  gefeliciteerd en geniet van alles wat jullie mee mogen maken (zelfs de slapeloze nachten).
  we wensen jullie een goede reis terug naar nederland.
  wij hopen vannacht af te reizen naar tsjechie en hopen de 24e ook weer thuis te komen.
  groetjes Jan, Francisca en kids

 11. Hallo,

  wat is ze toch een schatje en wat een mooi koppie.
  De foto’s zijn super. Geniet van haar en hopelijk slapen jullie een beetje vannacht.

  Liefs D & M
  Eline, Julian en Thijmen

 12. Hallo papa en mama van Yue lin,

  Hartelijk gefeliciteerd met jullie werkelijk prachtige dochter.
  Wat een moppie.
  Na 1 dag voelt ze zich toch al heel veilig bij jullie.
  Dat blijkt wel uit het feit dat ze achterom kijkt of jullie er nog zijn.
  Geniet van deze bijzondere dagen, en bedankt dat jullie ons een kijkje geven op deze mooiste reis van jullie leven.

  Groetjes,
  Jan, Bianca en Sam

 13. Hoi vader en moeder van Yue-lin.

  Wat een prachtige dochter hebben jullie.
  Wij hebben de reis alweer 5 jaar geleden gemaakt.
  Onze Jasmijn had net zo’n pluisekopje als jullie Yue-Lin.
  Ik geniet helemaal met jullie mee en heb weer een beetje heimwee.
  Nog een fijne tijd in China.

  Groetjes van Marjan (trotse mama van Jasmijn alweer 6 jaartjes oud uit Hunan China}

 14. Hoi Familie!

  Wat een mooie foto`s weer, en die foto met jullie drieen een mooi gezinnetje, echt waar!!!

  Ik hoop dat jullie nu beter hebben geslapen??

  Liefs van Ina

 15. hallo Jessica en Erik

  wat een prachtig verhaal weer en prachtige foto’s,veel sterkte met het papa en mama zijn, daar horen ook minder leuke dingen bij zoals, weinig slapen, poepluiers, e.d maar je krijgt er zoveel voorterug.

  veel liefs Gerry

 16. Van harte gefeliciteerd met jullie mooie dochter Yue Lin! Wat een plaatje om te zien. Ik wens jullie heel veel geluk toe!

  Groetjes Alice van Amerongen

 17. hoi trotse papa en mama,
  wat super om jullie zo gelukkig te zien met jullie mooie dochter. Geniet van alles, het is allemaal heel bijzonder. leuk om mee te lezen hoe alles verloopt, ook om ontroerd van te worden. Geniet van jullie mooi meisje.

 18. hai, we kennen elkaar niet, maar toch willen we jullie van harte feliciteren met jullie wereldwonder!!! Wat een prachtig meisje en wat stralen jullie.

  groet John en Miriam

 19. Wat een mooie foto’s van jullie samen!! Ze ziet er nu al helemaal gelukkig uit, lekker tegen mama aan met haar duimpje in de mond… superschattig!!

  liefs, Romy en Paulien

 20. Hoi Erik en Jessica, wat een prachtig meisje en wat zien jullie er gelukkig uit,je kan zo zien zien dat ze zich fijn voelt bij jullie, Hanneke kan er niet genoeg van krijgen om naar haar nieuwe nichtje te kijken, geniet nog van deze dagen, liefs v Alice

 21. Hey Erik en Jessica!

  Van harte gefeliciteerd nogmaals met jullie dochter! Super leuk om alles te lezen en de foto’s te bekijken!
  Er zit inderdaad een super lief/ondeugend koppie op! Je kunt vast niet wachten om straks als haar haartjes wat langer zijn, lekker te freubelen! Geniet nog even van china, maar het echte genieten komt straks als je thuis bent en ook Yue lin in een gezond ritme zit! Maar daar heb je lekker straks alle tijd voor!

  Groetjes Gerben en Debora, Laura, Joas en Marit Bastiaannet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s