Dag 6: Paspoort aanvragen voor Yue Lin

Vandaag hebben we een rustig dagje gehad. Vannacht heet Yue Lin de hele nacht doorgeslapen van half tien tot 7.15 uur. Ze had eigenlijk nog een fles moeten hebben rond elf uur maar toen sliep ze dus nog maar net anderhalf uur. Wij hebben ook goed geslapen. Wel weer vroeg wakker, maar ja.

Yue Lin heeft bij ons in bed haar ontbijt gehad en daarna zijn we gaan ontbijten. Tijdens het ontbijt geprobeerd om Yue Lin een piepklein stukje watermeloen te geven, maar ze wist niet wat ze er mee aan moest en begon weer hard te huilen en ze liet het weer uit haar mond vallen. Helaas andere keer beter. Tijdens het ontbijt begon het heel hard te regenen en zijn we niet naar buiten geweest vanmorgen. Yue Lin heeft gespeeld met ons en heeft weer een hele tijd voor de spiegel staan kraaien naar haarzelf. Omdat we vanmiddag om 15.00 uur opgehaald zouden worden hebben we middagfles iets eerder gegeven in de hoop dat ze ook iets eerder zou gaan slapen voor haar middagdut. Volgens de papieren van het tehuis sliep ze daar van 11.30 uur tot 14.00 uur. Haar dus om 12.00 uur in bed gelegd. Maar slapen ho maar. Ze was het echt niet van plan. Steeds weer gaan staan en lachen en dan weer rollebollen door bed. Etc. etc.IMG_5741

Erik was ondertussen gaan hardlopen in de fitnessruimte van het hotel en kwam rond 13.00 uur terug en toen sliep ze nog niet. Misschien heeft ze haar vader gemist of zo want toen hij terug was is ze uiteindelijk toch maar gaan slapen rond 13.15 uur. Gelukkig maar.

We zijn er inmiddels ook achter dat het geen ochtendmens is. Als ze wakker moet worden heeft ze daar echt de tijd voor nodig. Je hoeft haar echt niet zo uit bed te plukken en aan te kleden want dan komt het niet goed. Om half drie moesten we haar dus ook wakker maken. Daarna geprobeerd om haar wat diksap in haar fles te geven, maar dit moet ze ook echt niet. En geprakte banaan al helemaal niet. Ach het arme kind. Ze moest er van kokhalzen. Qua mondmotoriek loopt ze flink achter want ze wil dus niets anders in haar mond dan een speen van de fles en haar duim. Ze stopt ook geen speelgoed in de mond. Wel blaast ze bellen en steekt ze steeds haar tong uit. Dus daar moeten we ons nog maar eens in gaan verdiepen.

IMG_5744                                     Om drie uur werden we opgehaald en zijn we naar een groot soort van politiebureau gegaan. We mochten er geen foto’s maken. Daar troffen we dezelfde groep Amerikanen die ook bij de overdracht waren. Iedereen was daar dus voor het aanvragen van een paspoort voor de kinderen. We waren al snel aan de beurt en het stelde echt helemaal niets voor. We moesten gaan zitten. Onze paspoorten werden gecontroleerd en er werd van Yue Lin een pasfoto gemaakt met de webcam. Daarna kregen we een adoptiecertificaat met onze drie namen erop en de mooie foto die we gisteren hebben gemaakt. Al met al zijn we een kwartier binnen geweest en konden we weer terug. A.s. vrijdag is haar paspoort klaar. Een mooi chinees paspoort.

We waren net op tijd terug van dit alles want mevrouw had de broek vol. Ze was aan de dunne. Dat is niet zo mooi natuurlijk. ’s Morgens had ze ook al twee poepluiers gehad, maar dat waren normale poepluiers, dus we vielen wel in de prijzen vandaag.IMG_5749                                   Toen zijn we even boodschappen wezen doen. En hebben we ook nog kleine schoentjes gekocht voor Yue Lin. Ze vindt het maar vreemd van die dingen aan haar voeten. Ze heeft echt hele kleine voetjes. Haar schoenmaat is in het chinees 64. Het zijn geen cm’s want dat hebben we even nagemeten. We weten niet goed hoe ze meten maar het zijn in ieder geval hele kleine voetjes. Ach maakt ook niet uit. Thuis moeten we toch voor de winter weer wat anders. Na het boodschappen doen zijn we (weer) naar de pizzeria gegaan. Nu een andere. Dichter bij het hotel. Maar eenmaal binnen liet Yue Lin weten hier geen zin in te hebben en begon te huilen. Ze was er helemaal warm van. Eerst maar eens haar broekje uit gedaan. Maar het hielp allemaal niets. Ze was gewoon doodop van de dag en door het gebrek aan slaap. Gelukkig kwamen de pizza’s snel en waren het niet van die hele groten. Ondertussen hebben om beurten onze pizza opgegeten en de andere liep met Yue Lin op de arm door het restaurant. Erg gezellig dus. Welkom in het harde leven van het ouderschap. Hahaha. Ik geloof dat we er al met al ongeveer een half uurtje hebben gezeten. Gelukkig was het niet duur. We hebben voor twee pizza’s een biertje en een wijntje in totaal 5 euro betaald. En het was nog lekker ook.

Eenmaal weer terug in het hotel hebben we haar wat opgefrist, omgekleed en een fles gegeven, maar tijdens de fles viel ze al in slaap. Dus om 19.15 uur lag ze al lekker te slapen.                                

Nu dus even tijd voor ons zelf en ook om de zooi op de kamer even op te ruimen. Als je zo met z’n drieën op een kleine oppervlakte leeft heb je al snel een rommeltje. Ook nog even een paar handwasjes gedaan. Het droogt hier niet heel snel, dus dat hangt wel twee dagen.IMG_5755 
"ik zit in de buggy blik" raak me niet aan of ik ga meppen!!!

En hoe is met ons dan? Dat willen jullie vast ook wel weten.

Met ons gaat het goed. We genieten voor 1000% van onze kleine meid. We zijn supertrots op haar hoe ze het doet en we kunnen haar verdriet helemaal begrijpen. Wel is het allemaal nog zoeken naar wat het beste voor haar is en natuurlijk ook voor ons. Bij ons komen de emoties ook soms maar zo weer naar boven. Dat zullen dan wel adoptie ‘kraam’ tranen zijn. En de rest houden we lekker voor ons zelf.

Morgen hebben we een vrije dag. Als het droog is gaan we naar een park en als het regent zien we wel weer.

De groetjes van Erik, Jessica an Yue Lin aan iedereen.

Advertenties

17 thoughts on “Dag 6: Paspoort aanvragen voor Yue Lin

 1. Hallo lieve luitjes,

  Weer een mooi verslag en foto’s vandaag. Fijn dat het goed gaat. Die “kraamtranen” zijn heel normaal hoor.
  Zo herkenbaar. Geniet lekker van elkaar, maar dat doen jullie wel zo te lezen.

  Groetjes vanuit Heino

 2. Liever Erik en Jessica

  Fijn dat het zo gaat met jullie en Yue Lin.
  Het is echt een plaatje en ze weet wel wat ze wil,
  zo te zien. De foto in de buggy geeft wel aan hoe
  ze er over denkt.
  Het is goed dat de kraamtranen komen dat kan ook
  niet anders na zo’n spannende tijd.
  Geniet er samen van en een dikke knuffel vor jullie
  allemaal maar speciaal voor Yue Lin

 3. Ni Hao !!!

  Weer heerlijk van jullie verslag en foto’s genoten…Fijn dat ze het zo goed doet en jullie je ook goed voelen en er van genieten.
  Raar idee dat wij straks in dezelfde situatie zitten en zo’n beetje hetzelfde mee gaan maken…

  Geniet er maar lekker van, zeker nu je morgen een dagje voor jezelf hebt…

  Lieve groetjes!!!!

 4. Lieve Erik en Jessica,

  Wat fijn om te lezen dat het zo goed gaat. En tja op dag drie horen de kraamtranen we helemaal bij..dus laat maar lekker stromen af en toe. Maar het is mooi om te zien hoe jullie stralen. Met het vader/ moedergevoel zit het volgens mij wel helemaal goed!
  Geniet lekker van jullie vrije dag morgen!!
  Heel veel liefs van de Bruinsjes

  Ps: Nog even tip van je zusje. Maak je over het eten nog maar niet te druk hoor dat komt vanzelf. En je kan beter een tijdje van 1 of 2 dezelfde dingen iedere keer wat geven dan van alles proberen, want ze kent de smaken en structuren nog niet. Als je het beperkt kan ze eraan wennen en vind ze het misschien na een paar dagen wel lekker. En wil het niet? Dan stel je het gewoon een paar dagen uit. Succes ermee!!

 5. hey daar aan de ander kant van de wereld, wat heerlijk dat jullie zo genieten van de kleine meid en ons zo mee laten genieten…die foto in de buggie spreken idd boekdelen haha maar ik vond die foto van haar in het bedje zo vertederend met dat duimpje in haar mond.heel lief en ik blijf jullie verhaal ’s avonds lezen!!groetjes hanny de vries

 6. hoi jessica en erik

  wat mooi dat het zo goed gaat.
  we kijken elke dag even hoe het gaat
  de meiden vinden het maar een schatje
  en dat is ze ook toch
  ze lijkt op linn haar zusje zegt marjolein
  dat is dat meisje van schinkel.
  geniet er van

  groetjes henk mariska marjolein en rosalie van den berg

 7. Dag Erik en Jessica,

  Ik geloof graag dat Yue Lin kleine voetjes heeft!
  Ons zoontje is 28 maanden ouder dan Yue Lin ( hij wordt dus over 4 maanden al 4 jaar…)en heeft schoenmaatje 21 en van kleren maatje 86….

  Ik herken de kerk waar jullie zondag waren!!!

  Geniet van alles in Guangzhou.

  Tip: probeer een CD te kopen met chinese kinderliedjes.
  Jammer dat Yue Lin alleen nog geen chinees praat, ons zoontje zingt uit volle borst mee, zo schattig.

  Groeten van Lotte
  mama van 3 adoptiekindjes waarvan de jongste uit Guangzhou ( 6 weken thuis)

 8. Dag Erik en Jessica,

  Weer een erg mooi verhaal. Heel herkenbaar hoor die “kraamtranen” het is ook niet niets. Een emotionele achtbaan, papa en mama geworden, ver van huis van familie en vrienden.

  Maar zo te lezen komen jullie er wel. Mooi meisje met een eigen willetje. Super hoor.

  Eten: tip van je zus is top. niet te veel verschillend proberen. Jim en Laura waren destijds beiden gechameerd van de conjee met een klein beetje roerbakei. laura was destijds ook niet meer gewend dan de fles.

  Het is in iedergeval zo herkenbaar, het aftasten van elkaar.

  Nog een hele fijne tijd samen in het verre en mooie china.

  groetjes

  Miranda (via site: over de muur)

 9. Hoi trotse papa en mama,

  Wat een lekker ding hebben jullie toch! Ik smelt echt bij de foto’s! En wat doet ze het goed zeg.

  Onze Linouk was net een jaar toen we haar kregen en zij at ook alleen nog maar pap en melk uit een fles. Ze weigerde ook ander eten en wist totaal niet wat ze met een lepel o.i.d. aan moest.Een soepstengel durfde ze ook niet vast te pakken of naar haar mond te brengen.
  We hebben het heel rustig aangepakt; Linouk het ritme laten bepalen. Steeds weer een lepeltje aangeboden tot het moment kwam dat ze het accepteerde. En die soepstengel zelf in haar mond durven stoppen (of zelf een flesje vasthouden) heeft echt wel een paar maanden geduurd.
  Geduld geduld geduld. Er komt nu zoveel op haar af. Ik zou het nu laten zoals ze gewend is en pas thuis dingen langzaam aan gaan veranderen (tenzij ze natuurlijk zelf wil).

  Komt echt allemaal goed. En ze heeft jullie als topouders dus ze boft maar!

  Groetjes,
  Miranda
  trotse moeder van Linouk en Kaj

 10. hallo,

  Wat een grappige, mooie foto’s weer, wat grappig dat ze het zo leuk vindt om zichzelf te zien in de spiegel!!
  In die emoties vind ik niet echt gek hoor, het is toch ook allemaal zo bijzonder en een emotioneel gebeuren na zoveel jaren!!

  lieve groetjes Miranda, Gert en Joshua

 11. Leuk om te lezen over jullie en de kleine Yue Lyn.
  Wat zal er allemaal veel op jullie afkomen.
  Het zal allemaal erg wennen zijn en dingen uitproberen maar daar kom je al gauw genoeg achter, al heeft en soms zijn tijd nodig !!
  Geniet van jullie kleine meid.
  Groetjes van de Doornties

 12. Hoi Luitjes,

  Nou, daar zijn we weer hoor. Onze vakantie achter de rug en snel jullie verslagen gelezen. Van harte gefeliciteerd met jullie kleine meid. Wat een plaatje. En ja, die mondmotoriek daar had Elin ook last van. Ze heeft ook nog heel lang voor in haar mond gekauwd. En nu doet Qing het ook en heeft hij nog een lange weg te gaan, maar hij was dan ook al 2,5 jaar. Het komt goed hoor. Laat haar voor nu maar lekker uit haar vertrouwde flesje drinken.
  Veel geluk met julliet drietjes.

  Willes

  Robert & Wilma
  Elin (ook uit Huazhou), Yuna & Qing
  http://www.overdemuur.nl

 13. Hallo Familie!!! Brink,

  Weer mooie foto`s vooral die in haar buggy!!
  Dat jullie emotioneel zijn is ook logisch,
  is nog wat vooraf gegaan zeg, komt er allemaal uit.
  Jullie stralen is mooi om te zien!
  Geniet er van.
  Trouwens er is hier heel heel veel regen!!Hollandse weer hè???

  fijne vrije dag hoor.

  Liefs Ina

 14. Wat een mooie foto’s van jullie mooie meid !!! En die kraamtranen………….heel normaal, er komt zoveel op jullie af en na al die jaren kun je nu eindelijk genieten dat dat soms “raar” aanvoelt. Geniet van jullie kleine meisje !!
  En ja tja dat eten, ook onze Yinthe (toen 10 maand) kreeg ook alleen de fles en vloeibaar eten. Die was dus wel wat gewend in de mond maar niet kauwen. Nu hadden wij het geluk dat ons meisje een super nieuwsgierig ding was en alles in de mond stopte en gek was op eten 🙂
  Ook krijgen veel kinderen in de tehuizen steamed egg krijgen en ze zijn hier dol op. Je kunt dit zo aan de kok vragen, het ziet er niet uit, maar wat hebben die 2 van ons er veel van gehad.
  Wij hebben yinthe eerst alleen lepeltje gegeven en een leeg bakje (eerst spelen met de lepel) en dan zal ze het misschien vanzelf in de mond stoppen.
  Maar vooral lekker genieten van jullie meis, thuis komt al het wennen aan vreemde dingen, eten etc wel. Er gebeurd nu al genoeg voor haar, maar zeker ook voor jullie!!

  Groetjes Natasja
  (mama van Yinthe en Xem)

 15. Hey Jessica en Erik en natuurlijk Yue Lin.

  Wat een leuk reisverslag, en wat een mooie foto’s
  Echt een skeetien heur.
  En dat allemaal aan de andere kant van de wereld.
  Geniet van jullie mooie Yue Lin.
  Groetjes uut Kamp’n

 16. hoi,

  fijn dat het zo goed gaat met jullie en jullie prachtige dochter yue lin!

  Geniet!

  gr, Marianne, Bert & Yuna (ook uit Huazhou)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s