Bijzondere en emotionele dag

Erik en Yue Lin hebben goed geslapen vannacht, maar ik was toch al wel vroeg wakker en was gespannen voor de dag die komen ging. Na het ontbijt werden we om 8.15 uur opgehaald door onze gids Wanda om samen naar Huazhou te gaan waar we naar het tehuis zouden gaan waar Yue Lin gewoond heeft. Het was ong. een uur en een kwartier rijden. Onderweg was het dit keer niet echt een succes met Yue Lin. Ze wilde niet naar buiten kijken, steeds huilen, onrustig. Misschien voelde ze wel aan dat er wat bijzonders ging gebeuren vandaag. Onderweg had ze ook nog een poepluier.

Om ong. 9.45 uur kwamen we aan bij het tehuis. Het is een heel groot gebouw van zes verdiepingen. Het ziet er wat verwaarloosd uit aan de buitenkant. Maar van binnen is het schoon maar wel wat kaal. We werden hartelijk ontvangen met thee uiteraard en we hebben eerst een tijd met de directeur en de adjunct directeur gesproken. Daarna hebben we een rondleiding gehad door een gedeelte van het tehuis. Dit was heel bijzonder om allemaal te mogen zien. Het heeft ons geraakt en we zijn blij dat we dit voor Yue Lin allemaal vast hebben mogen leggen. Verder willen we er op onze weblog niet meer over kwijt. Dit is allemaal voor haar later. We nemen aan dat jullie dat begrijpen.

Een groot gedeelte van het tehuis wordt bewoond door 80 bejaarden. Deze hebben we niet gezien. Maar er wordt vast goed voor ze gezorgd met de middelen die ze hebben. We hebben tenminste voldoende hulpmiddelen gezien zoals looprekjes en rolstoelen.

Na de rondleiding en nog een paar koppen thee zijn we met de beide directeuren en de gids naar de stad gegaan om airconditioning te kopen. We wilden graag iets geven aan het tehuis waar ze echt wat aan hebben en dankzij een paar giften hebben we vijf airco’s kunnen kopen. De ouden waren namelijk kapot of werkten niet meer naar behoren. Onderhandelen was niet echt mogelijk bleek wel, maar we hebben nog iets van de prijs af gekregen. We hadden nog meer eisen want we wilden zelf zien dat ze gebracht zouden worden diezelfde middag nog. Nou dat was geen probleem.

Na ons gewinkel zijn we ergens gaan lunchen. Het was niet in het tehuis maar in de stad in een soort van restaurant. Maar echt een restaurant konden we het ook niet noemen. Het was wel heel schoon en er was één tafel. En er werkten ongeveer vier meisjes in de bediening. xc9én op één bediening bijna dus. We hebben echt typisch cantonees gegeten. Veel vis en andere vreemd uitziende dingen. We hadden eerst vissoep waar een halve inktvis in dreef. En twee oesters inclusief schelpen. Ik heb er maar een beetje omheen geschept en dus de bouillon gedronken. Erik heeft nog een stukje inktvis geprobeerd maar vond het een beetje taai. Verder kwam er kip, varkensvlees, groenten, stoombroodjes, vis, rijstnoodles op tafel. Het was gewoon te veel. Maar het smaakte goed. We kregen er wijn en thee bij geserveerd. En er werd weer veelvuldig getoast. Ganbei!! Op de airco’s!!

Na de lunch zijn we terug gegaan naar het tehuis en waren we precies op tijd voor de levering van de airco’s. bleek wel dat ze ze eerst heel ergens anders hadden afgeleverd. Dus moest er nog even achter aan gebeld worden. Maar oh wat komisch zeg toen ze er aan kwamen ze werden alle vijf gebracht op een zijspan geknoopt. Het zag eruit als in een film. Dus heb ik het ook maar gefilmd. Het werd keurig in de hal gezet en toen moesten we met de dozen op de foto. Ze zijn er erg blij mee en wij mogen dan nu hopen dat ze ze spoedig ophangen op de kamers waar de kinderen wonen. Dan hebben die er nu deze hete zomer ook nog wat aan. We gaan het in ieder geval checken dmv email.

Na deze aflevering hebben we afscheid genomen van de directeur en de adjunct directeur en de nanny’s.  We hebben de nanny’s nog een paar zakken snoep en Hollandse souvenirs gegeven. Wij hebben nog twee grote dozen gekregen. Een hele grote doos met een soort van lychees erin. Zo heten ze niet maar ik weet de naam niet meer. Ze smaken naar radijsjes en ze zien eruit als koeienogen. Ze zitten in een velletje en je moet ze eruit pellen. Het grappige is dat we binnen vijf dagen twee kilo van die dingen moeten opeten omdat ze anders niet meer te eten zijn. Maar ze smaken lekker hoor. De andere doos is een soort van thee. Een medicinale thee. Het schijnt erg goed te werken bij verkoudheid. Nou we zullen het wel eens proberen dan thuis deze winter.

Daarna zijn we met de gids naar de markt gegaan in het centrum van Huazhou. Yue Lin in de draagzak. Ze heeft mooi rustig om haar heen zitten kijken. Tjonge jonge we waren wel weer een bezienswaardigheid. Er liepen op een gegeven moment een hele schare kinderen achter ons aan en op de markt werden we flink nagestaard.  We hebben als souvenir voor Yue Lin nog een paar echte Chinese plastic slippers gekocht, ook nog vier cd’s /dvd’s met Chinese kindermuziek, een Chinese draagzak en een T-shirtje en een broekje. Na er een uurtje te hebben rondgelopen zijn we weer gegaan en weer op weg gegaan naar Zhanjiang. We waren ook moe van alles. Mede omdat het zo warm was. Yue Lin zat al ongeveer de hele dag alleen in haar rompertje en was nog kletsnat. Arm meisje toch. Maar ze heeft het echt super gedaan vandaag. We zijn erg trots op haar.

In Zhanjiang zijn we nog even kort aan de kust geweest. Deze stad heeft zeven miljoen inwoners en ligt aan een baai. We hebben zelfs zwemmende mensen gezien in de zee. Om een uur of vijf waren we weer terug in het hotel en was Yue Lin helemaal op. Ze heeft vandaag maar heel even geslapen bij mij in de draagzak. Dus ze heeft nog even gespeeld en al vroeg haar fles gehad en ze was helemaal knock out om 19.00 uur. We hopen dat ze lekker slaapt en droomt over haar nieuwe toekomst.

Morgen, maandag, vliegen we om 12.40 uur terug naar Beijing. Dan gaan we voor nu de geboortegrond van Yue Lin verlaten. Tot morgen vanuit Beijing.

Veel liefs van ons.

IMG_6111 
Huazhou Social Welfare Institute

IMG_6081                                 Airco's kopen

IMG_6088

samen lunchen

IMG_6124 
Daar komen ze aan!!!

IMG_6128 
even van m'n karretje laden.

IMG_6133 
even poseren voor de dozen met airco's

IMG_6098 
de koeienongenvrucht die smaakt naar radijsjes.

IMG_6204 
spelen in de auto met een colaflesje

IMG_6234 
Yue Lin met onze gids Wanda

Advertenties

7 thoughts on “Bijzondere en emotionele dag

 1. Hallo Erik en Jessica,

  Wederom hebben je een erg leuk verslag gemaakt, wat zullen ze blij zijn met jullie kado’s zeg, mooi gebaar hoor. Fijne week nog.

  groeten vanuit Oosterwolde

 2. Allereerst nog van harte gefeliciteerd met jullie dochtertje. Ze is al heel goed gewend bij jullie.
  Wij zijn blij dat we jullie reisverslag mogen volgen.
  Onze beide Chinese dames zijn al wat ouder. Zij zijn 8 en 10 jaar oud.
  Afgelopen december zijn we ook met hun op rootsreis geweest.
  Ook in Zhanjiang in het Haibin hotel. Onze oudste komt uit Wuchuan, dat ligt een uurtje rijden van Zhanjiang.

  Maar de koeienogen vruchten worden drakenogen genoemd in China.

  We hebben ook een paar kilo hiervan gekregen van de pleegouders van onze jongste.
  Ze zijn wel lekker, maar als je de pit in de handen hebt is het net of je een groot dierenoog aankijkt.

  groetjes en geniet nog van jullie verblijf in China,
  Patricia Canisius, mama van Yael (Wuchuan) en
  Kaylee (Nanning)

 3. tjonge weer een hele indruk wekkende dag voor jullie idd. mooi voor later om dit te kunnen zien voor jullie meisje, en voor jullie zelf natuurlijk. Wat een goed idee een airco te geven, hopen dat ze er snel gemak van hebben. nou geniet nog van de tijd daar en natuurlijk van jullie mooie meisje fijn dat het zo goed gaat.
  gr. henrike mulder

 4. Hoi,

  Heel indrukwekkend zal dat geweest zijn,wat fijn dat jullie dat kunnen vast leggen ook voor jullie dochter, Yue Lin, zal ze jullie later heel dankbaar voor zijn!
  wat goed van jullie om airco`s te regelen!

  Succes verder
  Liefs van Ina

 5. Wat een indrukwekkende, onvergetelijke ervaring!
  En wat is Yue Lin een heerlijk meiske zeg. Blijf genieten van het mooie China en vooral van jullie mooie dame.

  Groetjes,
  Edwin, Anita en Xue-Ling

 6. Wat fijn om te lezen dat jullie zo prettig ontvangen zijn in het tehuis. En byzonder voor jullie om te kunnen zien waar Yue Lin heeft gewoond en hoe er voor haar gezorgd is. Zo waardevol!
  Uit jullie verhalen te lezen hebben jullie het goed samen. Jullie hebben ook een prachtig meidje!
  We wensen jullie nog net zulke goede tijden met elkaar in Beijing.
  Liefs, Eric, Annet, Lian & Robin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s