Dag 11: van Zhanjiang naar Beijing

Vandaag was het voor Yue Lin weer een zeer vermoeiende dag. Weer reizen en weer bijna niet slapen. Afgelopen nacht heeft ze haar slaap ook al een uur onderbroken en ze was vanmorgen al weer bijtijds wakker. Dus wij ook. En we dachten dat we na gisteren wel wat langer zouden kunnen blijven liggen. Helaas.

Na het ontbijt hebben we rustig aangedaan en lekker gekeuveld op de kamer en ondertussen de boel weer bij elkaar gegaard. Om kwart over tien waren wij zo ver maar nu was Yue Lin rond 10.00 uur op bed in slaap gevallen. Dus moesten we haar weer wakker maken. Onze gids Wanda was ook al op tijd en na uitgecheckt te hebben moesten we onze bagage nog in de taxi zien te krijgen. Uiteindelijk zaten we met al onze bagage en de gids met haar zoontje van vier in de auto.

Het vliegveld was niet ver van het hotel af en we waren dus wat aan de vroege kant. Rond kwart over elf mochten we inchecken en toen hebben we afscheid genomen van Wanda. Daarna moesten we nog een tijd wachten voor we konden ‘boarden’. Het vliegtuig was er zelfs nog niet eens.

Ondertussen produceerde Yue Lin nog een flinke poepluier. En konden we daarna ‘schoon’ aan boord. Yue Lin viel eigenlijk tijdens het opstijgen direct in slaap. Maar na 20 minuten begon de stewardess ineens hard door de microfoon te praten en schrok ze wakker. Ze was helemaal overstuur. En niet meer stil te krijgen. Het zouden ook haar oortjes kunnen zijn dus wij  nog een fles gegeven maar daarna heeft ze nog ong. 10 minuten gehuild. Wij kregen ook ons eten dus hebben we maar weer om de beurten gegeten terwijl Erik later met haar door het gangpad op en neer is gaan lopen. Dit hielp gelukkig wel want er werden al diverse boze blikken over de stoelen geworpen. Ja sorry allemaal. Uiteindelijk is ze rustig geworden en heeft ze mooi zitten spelen. We hadden drie stoelen tot onze beschikking dus dat was heel erg prettig. Om vijf voor vier zijn we geland in Beijing. Maar we hingen pas aan de slurf om half vijf. Wij dachten dat de Polderbaan erg was, maar dit voelde als landen in Rotterdam en taxiën naar Amsterdam. En het was ook nog eens heel erg warm in het vliegtuig en onze dame had weer een flinke luier geproduceerd. Het was aan de dunne kant en we hebben haar maar snel op een krant gezet. Onze achterbuurvrouw wees ons er nog even op dat ze een poepluier had. Bedankt maar dat hadden we zelf ook al gezien en geroken. Terwijl iedereen aan het uitstappen was hebben we haar nog snel een schone broek gegeven. We moesten nog even op onze bagage wachten maar onze gids Vivian stond ons al op te wachten. En na voor vijven zaten we al in de auto op weg naar het hotel. We hadden geluk want het was niet druk op de weg en waren we al voor half zes in het Radisson Sas hotel.  Na dat we onze spullen op de kamer gezet hadden moesten we al weer beneden komen om nog wat papierwerk af te handelen. Maar eerst moest Yue Lin nog op de foto. Er moesten pasfoto’s van haar gemaakt worden. Dit kon vlak bij het hotel en gelukkig was de eerste direct goed. Nadat we weer terug waren is Erik met Yue Lin weer naar de kamer gegaan en heb ik de rest van het papierwerk afgehandeld. Er moesten nog een paar kopieën gemaakt worden en al snel waren we klaar. Dit is allemaal nodig voor het aanvragen van een visum voor Yue Lin en voor de legalisatie van al de documenten.

We zijn daarna op de kamer gebleven en hebben roomservice besteld. Dit werkt met Yue Lin gewoon het beste. En we hebben alles gexefnstalleerd. Tenslotte wonen we hier wel weer een dikke week. Erik is ook nog naar de Carrefour geweest wat boodschappen doen. Hij bleef lang weg want het was er megadruk volgens hem. Yue Lin was ontzettend moe van de dag. Ze was te moe om te gaan slapen. Ook dronk ze haar fles maar half leeg. Ze was echt schoon op. Ze is pas rond half tien in slaap gevallen. En we laten haar lekker liggen vannacht. Dan maar voor één keer een fles minder. Slaap is ook belangrijk.

We hebben onze reisgenoten Pieter, Antoinette, Min en Zhen al ontmoet. Wij verblijven tegenover hen op dezelfde gang. Melissa, Michael en Jip hebben we nog niet gezien. Die zullen we morgen bij het ontbijt wel ontmoeten. Wat we morgen gaan doen weten we nog niet. Dat bekijken we morgen wel. Het hangt af van de gemoedstoestand van Yue Lin en ook wel een beetje van het weer. Het is hier in Beijing 28 graden. Een stuk aangenamer dan in Zhanjiang en Guangzhou. Waar het soms tegen de 40 graden liep. Wel is er hier meer smog. Maar vandaag het flink geregend hier en volgens de gids Vivian wordt het de dag daarna een mooie dag. We zullen zien.

Wij gaan verder uitrusten en tot de volgende keer maar weer.

Lieve groeten van ons drietjes.

PS Vandaag een week geleden is Yue Lin bij ons gekomen. En we genieten iedere dag van haar en we houden ontzettend veel van haar.

15 augustus (11) 
15 augustus (19) 
zo kan ik ook kijken

15 augustus (36)                                      Bij mama in de draagzak

15 augustus (50) 
wachten tot ik mijn eerste vliegreis ga maken

Advertenties

10 thoughts on “Dag 11: van Zhanjiang naar Beijing

 1. Hoi Jessica en Erik,

  Wat een paperassen moeten jullie allemaal invullen.
  Was zeker een lange dag voor jullie.
  Je kunt op de foto zie, dat ze het fijn heeft bij jullie,na een week kun je haar steeds meer zien genieten!

  succes verder Liefs Ina

 2. Och dat arme kind maakt ook al heel wat mee samen met jullie.
  Slapen als het niet kan,..wakker worden als je niet wil…
  Gelukkig kunnen jullie nu de laatste dagen op 1 plek blijven!
  Ze ziet er zo tevreden uit bij jullie!
  Liefs Jannette

 3. Hoi Jessica en Erik, Ik hoorde gisteren pas dat jullie naar China zijn en heb ik net jullie reisverslag met tranen in m’n ogen gelezen, echt geweldig.Wat een mooie dochter, met een prachtige naam hebben jullie, echt een schatje. Gefeliciteerd. Geniet ervan ik ga jullie vanaf nu zeker volgen.

  Groetjes,
  Irma van den Berg

 4. Hoi Jessica Erik en Yue Lin,
  Allereerst van harte gefeliciteerd met jullie prachtige dochter. We zijn net van vakantie terug en hebben met aandacht jullie verslagen gelezen. We vinden het indrukwekkend allemaal eerlijk gezegd genieten we ervan. Erg knap en wat moet er veel gebeuren, maar je weet waar je het voor doet en de
  foto’s zijn ook zo mooi. Iedereen kent haar straks al
  een beetje. En dan jullie stralende gezichten. Geweldig! Nog heel veel succes en plezier toegewenst samen en tot ziens in IJsselmuiden.
  Groetjes Rien en Rianne.

 5. Hallo Fam:Brink

  Van harte gefeliciteerd met jullie prachtige dochter.
  Wat een indrukwekkende verhalen over jullie verblijf in China.
  Nog even en dan zijn jullie met zijn drieen weer fijn thuis.
  Geniet van die mooie dame.

  Annemarie Naberman

 6. hallo,
  wat fijn dat jullie inmiddels in het tehuis van Yue Lin zijn geweest, zo waardevol voor haar later.
  Nu is jullie laatste tijd in Beijing alweer aangebroken, voor je het weet ga je alweer naar huis, dus nu echt nog even genieten van jullie tijd daar en de dingen die jullie waarschijnlijk nog wel zullen gaan doen en zien, want als het jullie zo vergaat als ons, heb je als je thuis bent echt heimwee naar het land van jullie Yue Lin. Dus geniet ze daar nog even van alles !!!!!

  Gert, Miranda en Joshua

 7. Hoi hoi nou ze is kampioen in gekke bekken trekken hoor.
  Geweldig dat je zo’n moment ook weer vast legt op de foto, je kan straks een hele smoelen boek maken van jullie prachtige dochter.
  Kijk al weer uit naar het volgende verhaal en naar de mooie foto’s van Yue Lin.

  Groetjes

 8. Hoi Jessica en Erik,

  Wat een indrukwekkende reis is dit he. Dingen zien en horen die je nooit meer vergeet. Yue Lin is nu een week van jullie en niet meer weg te denken uit jullie leven! Af en toe je zelf even knijpen om te weten dat het echt is! Geniet maar lekker van jullie mooie meisje in haar geboorteland. Het is allemaal zo herkenbaar, al is het voor ons al 20 jaar geleden. Een hartelijke groet uit Hoofddorp, Els van Wolfswinkel.

 9. Nu lekker bij komen in het Radisson is een prima hotel en aardig dicht bij alle bekende bezienswaardigheden. Geniet lekker verder met z’n drietjes! Het is een plaatje jullie dochter!! Geweldig mooie foto’s maken julie zeg!!

  Groetjes,
  Petra

 10. Hoi Lieve Erik , Jessica en Yue Lin,

  Wat een mooi dagboek maken jullie er toch van , leuk om alles te volgen op deze manier. En jullie dochter wat een lekker ding toch en super gekke gezichten dat ze kan trekken zeg ..hahah echt wel komisch.
  Jullie zijn een wereld rijker aan ervaring weer en wat maken jullie weer veel mee , en de kleine meid ook natuurlijk.
  We blijven jullie volgen !!! en Jes je weet zoals altijd de juiste foto te maken op het juiste moment ..GEWELDIG!.

  Dikke kus en veel knuffels van Caroline ( en aanhang)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s