Dag 12: Olympisch stadion en rustig aan doen

Vannacht heet Yue Lin 10 uur achter elkaar geslapen. En werd ze om 7.00 uur wakker. Daarna is het altijd party time bij ons in bed. Nadat we allemaal in de kleren waren zijn we lekker gaan ontbijten om 8.45 uur. We dachten dat we de anderen wel zouden treffen maar om 9.30 uur waren ze nog niet gearriveerd en toen zijn we maar weer naar boven gegaan. We besloten om naar het Olympisch stadion te gaan. Maar eerst gingen we nog kennis maken met Jip en zijn vader en moeder. Want we hadden Jip nog niet gezien. De anderen waren namelijk inmiddels wel in de ontbijtzaal. Na een tijdje gekletst te hebben zijn wij naar de wasserij gegaan om wat was weg te brengen. Tjonge jonge zeg wat een happening. Eerst werden alle kledingstukken uitgebreid bestudeerd om dan te beslissen wat voor een soort kledingstuk het was. Toen moest er een labeltje aan met een barcode en die ‘moest’ persé aan  een waslabel of merklabel aan de binnenkant. Nu knip ik die er meestal uit dus dat werd dus een probleem. Die meisjes zoeken waar ze nu toch dat labeltje aan vast moesten maken. OOhhh vreselijk wat stond ik me daar op te vreten. Toen wisten ze niet waar een korte broek onder viel. Nou gewoon onder ‘broek’ lijkt me. En met de rompertjes werd het nog leuker want die hadden ze nog nooit gezien. Dus ik op het bord aanwijzen dat het onder ‘ondergoed’ valt. Na drie kwartier waren er negen kledingstukken ingecheckt en bleek ook nog eens dat we zeker drie dagen er op moeten wachten voordat het klaar is. Nou dat was dus ook meteen de laatste keer dat we dit gedaan hebben.IMG_6307                                     wat vinden jullie van mijn jurk??

Daarna zijn we met de taxi naar het Olympisch stadion gegaan. Het is ongeveer 20 minuten met de taxi, afhankelijk van het verkeer. We werden afgezet aan de rand van een groot plein. De zon scheen volop waardoor het warm aanvoelde. Yue Lin hadden we in de draagzak en de zon brandde dus op haar koppie. We hebben daarom bij het ‘birdsnest’ maar een paraplu gekocht. Net als Moriaantje.IMG_6336

Voor de beide stadions moet je natuurlijk betalen om er naar binnen te kunnen. Maar het was allemaal een beetje vreemd. Er stonden overal mensen met die tickets te wapperen dus wij hadden al zoiets van dat zal wel niet helemaal pluis wezen. Maar ja we moesten wel kaartjes kopen anders konden we niet naar binnen. Dus Erik twee kaartjes gekocht maar bij de doorgang bleken we toch bij de poot genomen te zijn. Want één ticket was rood en de andere oranje. En alleen de rode was geldig. Dus Erik weer terug naar die kerel waar hij die kaartjes had gekocht en heeft hij even haarfijn op zijn chinees uitgelegd dat dit natuurlijk pure oplichterij is. Om nog een originele te kopen moest hij weer 60 rmb (=6 euro) bijlappen. Maar daar trappen wij niet in natuurlijk. Erik heeft hem 20 rmb in de vingers gedrukt en heeft zich omgedraaid. Zodoende mochten we dus toch naar binnen.IMG_6321 IMG_6339                                     het vogelnest
IMG_6350 
de watercube

Het was eigenlijk best nog wel druk in en om het stadion. Veelal Chinese toeristen. We hebben een poosje in het stadion gezeten. Tegen 12.00 uur was het tijd voor een fles voor Yue Lin. Maar oh oh alles bij ons behalve dus een fles. Jakkes. Niet leuk. Gelukkig was Yue Lin heel rustig en taalde ze nog niet naar eten dus zijn we nog maar een poosje gebleven. We waren en nu namelijk eenmaal. We zijn toen nog naar de watercube geweest. Een groot gebouw van buiten. Rondom word er van alles aan de man gebracht zoals zwemkleding, zwembrilletjes, zwembanden etc.  maar toen we eenmaal binnen waren snapten we het. Er was namelijk een heel groot recreatiebad met alle soorten glijbanen die je maar bedenken kan. En in dat water dreven dus heel veel chinezen. Meeste met badmuts en zwemband. Het wedstrijdbad was nog helemaal intact maar volgens ons is dat ook al drie jaar niet meer gebruikt. De roestplekken zaten al op de bodem en in het 50 meter bad lagen/dreven podiumdelen. Net alsof het voor wat anders gebruikt was/is. Maar goed. We kunnen zeggen dat we er geweest zijn. Na heel veel souvenirwinkels waar nog volop Olympische prularia verkocht wordt zijn we weer terug gegaan naar het hotel. 

IMG_6356                                    Voor de meeste Wereldkinderen mensen wel bekend. Andy de bellboy van het Radisson. Hij wilde heel graag met Yue Lin en ons op de foto. Nou dat kan hoor. Yue Lin had er echter geen zin in.

IMG_6372 
Kennen jullie deze snoet al van mij??

IMG_6387 
voor de eerste keer slapen in de buggy

We hadden gelukkig snel een taxi gevonden en zo waren we om half twee weer terug. En Yue Lin dus maar snel een fles gegeven. Wij dachten dat ze daarna wel snel in slaap zou vallen. Maar nee hoor. Mevrouw had er geen zin in. Om 15.00 uur was ze nog klaarwakker en toen hebben we maar besloten om maar naar een parkje in de buurt te gaan. Het was helaas rustig in het parkje, dus niet zoveel te zien. Na ongeveer drie kwartier lopen is Yue Lin in slaap gevallen in de buggy. En zo hebben we nog maar een uur met haar rondgelopen. Alle slaap is meegenomen. Rond vijf uur waren we weer  ‘thuis’. Vanavond hebben we bij de japanner gegeten op de begane grond van het hotel. Het was erg gezellig want we zaten er met z’n drietjes. Nou ja ook wel makkelijk, kon Yue Lin lawaai maken zoveel als ze wilde. Onder het eten klonk het heel geweldig vanuit de kinderstoel. Aardige pruttelgeluiden. (snap je??) Madame had dus wat lekkers voor ons in petto. Dus er wachtte ons een leuke klus toen we weer boven waren. Gelijk maar wassen en de pyjama aan. Het wassen blijft nog steeds iets wat ze echt niet leuk vindt. Ze krijst dan alles bij elkaar. Ook al heb je nog zo’n lekker warm water.

Je zag
aan haar dat ze toch wel echt moe was maar ze vindt het gewoon nog erg lastig om aan de slaap toe te geven. Vanavond rustig een poos met haar op bed gelegen, maar steeds wil ze weer overeind. Dan draait ze weer alle kanten op en dan kijkt ze je zo weer verliefd aan. Uiteindelijk is ze vanavond rond 21.15 uur in slaap gevallen.

Morgen gaan we met ons allen ( ook met de anderen) naar het plein van de Hemelse vrede en de Verboden stad. We hebben er zin aan. Hopelijk schijnt de zon dan weer net zo als vandaag. Het was vandaag 32 graden.

Wxe3n’xadan (= welterusten)

IMG_6385 
Om 16.00 uur 's middags.

IMG_6391 
samen met mijn papa aan de 'fles'.

IMG_6396 
Naar een dvd kijken met chinese kinderliedjes. Niet storen a.u.b.!!

Advertenties

9 thoughts on “Dag 12: Olympisch stadion en rustig aan doen

 1. geweldige foto’s van jullie kleine meid. Fijn om te lezen dat ze het zo goed doet.

  Heel veel plezier morgen.

  groetjes

  Miranda (over de muur – meelezer ;-))

 2. haj Erik en Jessica!

  Wat fijn dat het zo goed gaat met jullie!

  Wat is Yue lin toch een schatje!! ik vind de fotos echt geweldig om te bekijken..
  veel plezier morgen!

  Groetjes, Paulien

 3. wat hebben jullie toch een prachtige meid! Geweldige foto’s weer!!! Zo te zien heeft ze het al helemaal naar haar zin bij jullie. En dat slapen, ach dat komt vanzelf goed (ook Xiao Song wilde niet slapen in China, maar dat ging thuis een heel stuk beter)
  Veel plezier morgen bij de Verboden stad.
  groetjes, Chris, Nicole en Xiao Song

 4. Ja hoor Andy de belboy ik herken hem direct hij had bij ons een blauw pakje aan, ha ha….
  Prachtig verslag weer…

  Groeten,
  Petra

 5. Wat hebben jullie toch een schatje en wat herkenbaar wij zaten er precies een jaar geleden. Waar jullie ook lekker kunnen eten is bij de chinees tegenover radisson de straat oversteken en dan rechtdoor lopen aan de linkerkant lopen van de straat rechts na ongeveer 500 meter met een klein trappertje ervoor. Voor 10 euro met 2 personen hele tafel vol en ze hebben ook een engelse kaart. Heel veel plezier nog en doe pieter en antoinette en mara min de groetjes van ons.

 6. Hoi Erik en Jessica,

  Wat een leuke foto`s weer, vooral in de buggy.
  En Yue Lin heeft een schattig jurkje aan, zeg dat maar tegen haar ha..ha..

  Veel plezier morgen!

  Liefs Ina

 7. Slapen……… hoezo gaan slapen?
  En dan zekers al dat leuks missen, nee hoor ik snap wel dat ze zo lang mogelijk wakker blijft 🙂
  Veel plezier met al die anderen op het plein van de hemelse vrede en de verboden stad.

  Groeten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s