Dag 13: De Verboden stad en het Tiananmenplein

Zo, nou wij zijn in Beijing en dat hebben we geweten vandaag. We hebben een mooie dag gehad en veel gezien vandaag. Daarom zijn onze benen nu erg moe.

Vannacht weer goed geslapen maar wel vroeg wakker. Niet door Yue Lin maar omdat wij onder een soort van restaurant slapen worden we iedere morgen om half zes wakker van het schuiven van stoelen en rijden van karretjes. Dat vinden we niet heel erg leuk. Vanaf 6.00 uur wordt daar namelijk ontbijt geserveerd (niet voor het hele hotel hoor maar voor een gedeelte) daarna zijn we nog weer even in slaap gedommeld maar om 7.00 uur ging onze andere wekker in het ledikantje.

Rond half elf zijn we met Michael, Melissa en Jip met de taxi naar de Verboden stad gegaan. Pieter, Antoinette, Min en Zhen hebben vanmorgen toch voor een andere daginvulling gekozen. En nu we weer thuis zijn snappen we dat wel. Hahahaha. We werden met de taxi afgezet aan de noordkant van het keizerlijk paleis dus moesten we eerst nog een stukje lopen om binnen te komen. Maar toen bleek er voor de kassa een enorme mensenmassa te staan. Maar de mannen lieten zich er niet door uit het veld slaan en gingen toch maar in de rij. Uiteindelijk hadden ze nog vrij snel een kaartje. Daarna gewoon de meute volgen om naar binnen te komen. Tjonge zeg wat veel mensen. Het keizerlijk paleis is 1 vierkante km groot. Dus we hadden heel wat te bekijken. Maar het is prachtig om te zien. Wat een groot complex zeg. Als je de film de ‘Last Emperor’ hebt gezien dan weet je waar we over praten. De muren om het paleis zijn 7 meter hoog en de bouw heeft drie jaar geduurd maar het aan voeren van alle bouwmaterialen meer dan 10 jaar. Er hebben 24 keizers gewoond van de Ming en de Qing dynastie. Het gebouw is uit 1416. Alle verdere details over het paleis zullen we hier maar niet noemen. Want dan ben ik nog wel even bezig. Gelukkig hadden wij Melissa die zich er flink in verdiept had en dus onze privé gids was.

 IMG_6425
IMG_6430 
IMG_6437 
Erik en Yue Lin hebben bekijks!

IMG_6457 
er moet ook gegeten worden

IMG_6461 
en toen moest ik al weer op de foto.

IMG_6487 
We hebben van de zuidkant richting de noordkant gelopen en daar hebben we zo’n beetje een paar uur over gedaan. Mede door de grote hoeveelheid toeristen die er waren. Maar ook omdat we vele malen opgehouden werden omdat we blijkbaar zelf ook een hele bezienswaardigheid zijn. Yue Lin en Erik staan menigmaal op Chinese foto’s afgebeeld vandaag. Onderweg moest er natuurlijk ook nog gegeten worden door de kids en door ons. Toen we uiteindelijk weer aan de noordkant waren hadden we het hele Tiananmenplein(het plein van de hemelse vrede) nog niet gezien. Dus toen moesten we weet helemaal terug lopen. En daar waren we ook wel weer anderhalf uur zoet mee. Ondertussen was Yue Lin bij mij in de draagzak in slaap gevallen. Ze heeft bijna een uur geslapen en toen was ik blij dat ze weer wakker werd.  Op het plein was het ook weer enorm druk en was het een sport om met Mao op de foto te komen. Het lukt je niet zonder er ook twintig chinezen bij op te hebben staan. We hadden voor Yue Lin een chinees vlaggetje gekocht en dat vond ze geweldig. Ze zwaaide er driftig mee. En ja, dat trok weer bekijks natuurlijk. Maar uiteindelijk staan we met Yue Lin op de bij Mao met Chinese vlag.IMG_6511

IMG_6521                                    met papa en mama op de foto op het Tiananmenplein

En ja, toen wilden we terug naar het hotel. Maar dan stonden we dus mooi verkeerd want op het Tiananmenplein vind je never nooit niet een taxi, dus zijn we weer helemaal terug gelopen naar de noordkant buitenom. Maar daar bleek het ook één groot drama om een taxi te vinden. Om een lang verhaal kort te maken. Na ruim anderhalf uur wachten op een taxi stopte er een autootje met een mannetje erin voor Erik en mij en die vroeg of we ergens naar toe moesten. Nou ja wel graag eigenlijk. Voor 50 rmb wilde hij ons wel naar het hotel brengen. Oh wat waren we blij. Dan maar geen legale taxi. Maar Melissa en Michael stonden aan de overkant van de weg en toen we naar hen wezen en probeerden duidelijk te maken of zij ook mee konden keek hij eerst bedenkelijk maar uiteindelijk ging hij toch akkoord. En toen waren zij ook heel blij natuurlijk. Dus wij in het kleine autootje met vijf volwassenen (incl. chauffeur) en twee kinderen en twee buggy’s. De kofferbak wilde niet meer dicht maar daar had meneer wel een touwtje voor. En toen werd het nog spannend hoe we zouden aankomen in het hotel en OF we wel zouden aankomen in het hotel. Nou we hebben het overleefd maar het was duidelijk dat hij de zo kortst mogelijke route nam en dat het hem ook niet te veel tijd mocht kosten. Al met al hebben we zeker een half uur bij hem in de auto gezeten want het was inmiddels ook spitsuur in de stad. Maar rond half zes waren we weer bij het hotel en waren we allemaal blij dat we weer terug waren. Vanavond zijn we wel met zijn allen wezen eten bij een chinees restaurant om de hoek. We zaten aan een grote tafel met een draaischijf en Pieter had besteld en het smaakte allemaal heerlijk. Tijdens het eten is Yue Lin in slaap gevallen. Ze was helemaal moe van deze dag. Maar we zijn echt heel trots op haar want ze heeft het echt fantastisch gedaan. Volgens ons heeft ze genoten. Ze is geen moment chagrijnig geweest.

IMG_6551 
Kiekeboe!!

Wat we morgen gaan doen weten we nog niet. Maar wat we wel weten is dat we tijd te kort hebben hier. We willen nog zo veel zien en het is zo fijn zo met zijn drietjes. Wat genieten we ervan. Heel waardevol allemaal.

Tot morgen dan maar weer.

Liefs van Erik, Jessica en Yue Lin.

Advertenties

10 thoughts on “Dag 13: De Verboden stad en het Tiananmenplein

 1. Hoi hoi

  Wat leuk om jullie reisverslag te lezen !!!
  Geniet nog van dit ooohhh zo mooie land, als je straks in Nederland bent dan ga je het nog missen.
  En wat fijn dat jullie meisje het zo goed doet, ze ziet er zo lief en blij uit op de foto’s. En dan die foto met de “portier” bij het Radisson, wij noemde hem meneer fluitje, is inderdaad erg bekend en bij menig adoptieouder zal er zo’n foto in het plakboek zitten haha.
  Nogmaals geniet van alles dat jullie zien en voelen, in Nederland zit je zo weer in in het dagelijkse ritme.

  Groetjes Natasja (mama van Yinthe en Xem)
  ps het Beihai park is ook erg mooi om te lopen, een heel groot meer, lekker koel op een warme dag. Er is veel te zien, ouderen die dansen, muziek maken en/of zingen. Wij vonden het heerlijk daar !!!

 2. Hoi, lieverds, Geweldig dat jullie het zo fijn hebben en dat Yue Lin al zo goed aan jullie gewend is, wat een schatje om te zien, dat snuiten trekken zal Erik wel voorgedaan hebben! Geniet nog van deze dagen, wij denken aan jullie, tot de volgende keer. groetjes.

 3. Hallo Eric en Jessica,

  Wat schrijven jullie mooi over jullie weken in China met jullie dochtertje; Yue Lin. Wat een mooi meisje en wat doet ze het goed! Morgen (donderdag) is het precies 8 jaar geleden dat wij onze dochter Jiu-Lin in China kregen, dus ik herken veel van jullie verhalen. Alleen stond bij ons de portier er nog niet.
  Wij wensen jullie prachtige jaren met jullie dochter, geniet ervan, want( en dat klinkt heel cliché:) het gaat heel snel.
  Groetjes Jan-Pieter, Greet, Lana en Jiu-Lin

 4. hallo lieve familie brink,
  hiervan uit het warme zonnige Italie een groet.
  we konden eindelijk even achter internet, we moesten even vanaf 12 augustus bij lezen maar dat is gelukt.
  wat een mooi poppetje is ze toch!! en wat een mooie fotos en verhalen zeg!!we wensen jullie nog een goede reis verder en we hopen snel weer alles bij te lezen.
  groetjes uit italie
  Jan,Annelies,Lisa.Nienke en Mark
  p.s het is hier ook 38 graden

 5. Ni hao !!!

  Wat is het toch heerlijk om jullie verhalen te lezen en te genieten van de mooie foto’s…
  Voor ons is het nog 10 nachtjes slapen en dan komen we ook die kant op…
  Jullie schrijven het zo dat we het echt allemaal met jullie meebeleven.. Geniet van elkaar, maar zo te lezen doen jullie dat met volle teugen !!!

  Greetzzzzzzzzz Marcel, Anita & Jian (nog in China)

 6. Dag,

  Wat een mooi verslag schrijf je toch! Echt ook heel waardevol voor later!!
  Mooie dochter hebben jullie hoor! Echt een plaatje op al die geweldige foto’s. Een feest om jullie te volgen!
  (Zal nu wat lastiger worden, we vertrekken vanavond richting Tsjechie) Ik wens jullie nog een hele mooie tijd in China…
  Geniet ervan!!

  Groetjes van Arjen en Simone.

 7. Hoi Jessica, Erik en Yue Lin,
  Wat is het mooi om te zien hoe Yue Lin langzaam begint te ontspannen en jullie steeds meer gaat vertrouwen. Je ziet het in haar ogen….. heerlijk!
  Geniet nog even, want ja….. de tijd in China is echt te kort.

  Groetjes,
  Edwin, Anita en Xue-Ling

 8. Hallo,

  Met kippenvel zit ik jullie reisverslag te lezen! Wat geweldig om te zien hoe een gezin weer gevormd is en hoe Yue Lin en jullie van elkaar genieten! En wat een prachtig meisje is het, wow!! Ze heeft net zulke spriethaartjes als onze dochter had!
  Geniet van deze bijzonder reis echt zonder twijfel een reis om nooit te vergeten! En geniet bovenal van elkaar!

  Groetjes Henrique (mama van Yu-Hsi uit Taiwan)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s