Dag 14: Beijing Zoo en verhuizen

Vandaag hebben we samen weer een mooie dag gehad. Yue Lin heeft wat langer geslapen en is de hele dag weer bijzonder goed te spreken geweest. Wij waren echter weer om 5.30 uur wakker door het geschuif en gerol van karretjes boven ons hoofd. En het duurt zeker een half uur voordat het weer stiller wordt en dan ben je echt klaar wakker. En wij waren er klaar mee. We hebben het gemeld bij de receptie en het was mogelijk om naar een ander kamer te verhuizen. Dat hebben we maar gedaan want om iedere morgen al zo vroeg gewekt te worden zitten we niet op te wachten. Daarom zijn we vanavond mbv de bellboy verhuisd naar de 15e etage. Het is officieel een rokerskamer dus zijn we eerst even gaan ‘ruiken’. Maar dat was bijna niet te ruiken dus hebben we maar besloten om deze kamer te nemen. Het was wel een uurtje werk maar hopelijk levert het weer meer slaap op. Alles is wel in spiegelbeeld dus ben ik nu een beetje van slag. Straks loop ik vannacht tegen de muur aan omdat ik de verkeerde kant op loop. Hahaha

Vanmorgen hebben we rustig aan gedaan. We zijn eerst samen met Yue Lin naar de kleermaker geweest en daar laten we een mooie jurk maken voor haar. Een echte Chinese jurk. Morgen kunnen we al komen passen. Daarna zijn we nog in de tuin geweest om foto’s te maken voor het aankomstkaartje. Dat vond ze even leuk maar na een kwartiertje al helemaal niet meer dus daar zijn we uiteindelijk maar mee gestopt. Maar je hoeft ook meer één goede foto te hebben dusx85..

Daarna nog een poosje gerelaxt op de kamer en ondertussen was Yue Lin in slaap gevallen in de buggy voor de spiegel. Na een fles dachten we dat ze wel door zou slapen in haar bedje maar dat hadden we verkeerd gedacht. Ze heeft in bed gelegen van 12.30 uur tot 13.30 uur en toen was ik er klaar mee en zei ik tegen Erik: we gaan weg. We hadden nog niets bedacht en toen zijn we naar de dierentuin gegaan van Beijing. Daar waren we om 14.00 uur. Het was er uiteraard druk. We zijn eerst naar de pandaberen gegaan. En daar schrokken we wel een beetje. We waren vorig jaar in een pandareservaat geweest in Chengdu en dan was dit wel een groot verschil zeg. Die arme beesten. Er zat nog wel aardig groen in de hokken maar het zag er allemaal wel een beetje armetierig uit. Daarna naar de apen. Veel apen zitten achter glas. En als veel chinezen tegen dat glas aan gaan hijgen dan wordt dat glas er ook niet schoner op. En eigenlijk was dit wel een beetje zoals het hele park er uitzag. De tijgers bijvoorbeeld zaten in een hok, alleen, en het was behoorlijk overwoekerd met struiken waardoor je veel beesten niet zag. En de olifanten waren helemaal niet thuis. Die waren waarschijnlijk op vakantie. In de dierentuin hebben ze ook een groot aquarium. Een soort van dolfinarium zeg maar. Daar zijn we ook nog geweest en dat was wel mooi. Er waren ontzettend veel soorten vissen te bewonderen. En het was er rustig en lekker koel. We zijn ook nog naar de dolfijnenshow geweest. Dat duurde ongeveer een half uurtje en er zat ontzettend veel Chinese humor in. Dat snappen wij namelijk niet. Ondertussen was het al bijna half zes en besloten we om terug naar het hotel te gaan. Oh als we maar een taxi kunnen vinden. Nou en dat was heel snel geregeld. We staan aan de stoeprand en Erik wordt aangesproken door een ‘illegale’ taxichauffeur. Hij wil ons wel wegbrengen voor 8 euro. Dus dat hebben we direct gedaan, want we gaan niet weer zolang wachten als gisteren. Het was echter spitsuur dus het heeft drie kwartier geduurd voordat we weer bij het hotel waren. Maar goed dat maakt niet uit.

Vanavond zijn we weer met de hele club uit eten geweest. En we kunnen zeggen dat het weer heeeeel errug lekker was. Alleen moesten de heren aan lauw bier, maar dat mocht de pret niet drukken. We hebben het weer gezellig gehad. En nu zitten we te relaxen op onze andere kamer. Hopelijk worden we nu morgen niet gewekt door karretjes e.d. we laten het jullie weten morgen. Morgen gaan we met de hele groep naar de muur. Dus we hopen dat dat een mooie dag mag worden. We gaan er van genieten. Onze dochter slaapt in ieder geval al lekker.

Groetjes van Erik, Jessica en Yue Lin

PS het was vandaag weer een mooie zonnige dag. Ongeveer 30 graden.

IMG_6669 
Kung Fu Panda is uitgeteld

IMG_6698 
Bij papa in de draagzak

IMG_6643 bewerkt 
knuffelmomentje

IMG_6679 
Mmmm, dit vind ik niet een heel erg leuk jongetje. Hij is zo bloot.

IMG_6694 
Met papa voor een grote tijger. Ik ben geboren in het jaar van de tijger.

Meer foto's krijgen jullie vandaag niet te zien. Die bewaren we als verassing voor het kaartje.

Advertenties

12 thoughts on “Dag 14: Beijing Zoo en verhuizen

 1. Gestructureerde Jessica raakt natuurlijk van slag als alles anders staat! wat voorspelbaar!!HiHi
  Jes die knuffelfoto van jou met Yue Lin is om in te lijsten!
  Veel plezier nog.
  Liefs van je grote zus

 2. Jessica, Yue Lin is volgens mij hartstikke verliefd op je!!!! De foto spreekt voor voor zich. We moeten nog een weekje wachten om jullie weer te zien, maar met de mooie verslagen en skype is het gelukkig prima vol te houden.

  Veel liefs van de Bruinsjes

 3. Het is iedere dag weer een feestje om jullie verslag te lezen. Wat gaat het goed bij jullie!

  En wat een prachtige foto van moeder en dochter. Ik smelt alweer! En ik zou hem op canvas af laten drukken!

  Veel plezier verder en hopelijk hebben jullie uit kunnen slapen;-)

  Groetjes,
  Miranda
  trotse moeder van Linouk en Kaj

 4. Wat heerlijk om zo mee te mogen genieten op jullie bijzondere reis.
  De foto van Jessica en Yue Lin is helemaal geweldig.
  Hopelijk hebben jullie een goede nachtrust.
  Geniet morgen bij de muur, het lijkt mij iets heel bijzonders om daar te zijn.

  Groetjes,
  Bianca trotse mama van Sam

 5. wat heerlijk dat jullie zo genieten. Door jullie dagelijkse verslag kan ik niet wachten tot wij mogen gaan.( hopenlijk december of januari). Prachtige foto’s ook!!
  Geniet lekker van elkaar en het land!!

 6. Lieve kinderen de knuffelfoto kan niet missen dit is
  echt moeder en dochterrelatie. Geweldig!!
  Maar ook Erik heeft aan belangstelling volgens mij
  niet te klagen vooral op straat heeft hij veel
  belangstelling en Erik het vaderschap misstaat jou ook niet. We zijn trots op jou!!
  We hopen dat jullie een fijne dag hebben.
  We kijken ook uit naar jullie thuiskomst
  Liefs papa en mama

 7. Heerlijk om elke keer weer op de foto’s te zien dat jullie alle 3 zo enorm genieten van elkaar.
  Oh wat heb dat meisie het enorm naar haar zin bij jullie.
  Geweldig, gaan straks elke dag die mooie foto’s nog missen als jullie thuis zijn.
  Geniet er nog van!

  Groeten jacq

 8. beste family,

  we moesten even bijlezen.
  nienke kan niet meer wachten, en heeft vanmorgen in meran maar een chinese pop gekocht. ze zit er nu mee aan het zwembad te spelen. je kunt wel raden hoe het heet haha. prachtig toch. nou geniet er nog ff van.

  lieve groeten
  uit italie

 9. Hallo lieve familie,

  wat leuk om elke keer weer jullie reisverslag te lezen, elke dag kijken we er weer naar uit en vooral de foto’s. Deze zijn elke keer weer prachtig, ook die foto met jou en yue lin, erg leuk. Hopelijk hebben jullie vannacht wat beter geslapen. We wensen jullie nog een goede tijd toe en we zien uit naar jullie thuiskomst. Geniet ervan!

  Lieve groeten,
  Dennis en Marije
  en een dikke kus, vooral voor yue lin van
  Eline, Julian en Thijmen

 10. Jessica, wat een prachtige foto van jou en Yue Lin. De liefde straalt er aan beide kanten van af. Een foto om in te lijsten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s