Dag 19: Temple of Heaven en Pearl Market

Vandaag hebben we weer een hele mooie dag gehad. Yue Lin was echter vanmorgen al heel vroeg wakker. Rond 5.00 uur. Om half zes hebben we besloten om haar een fles te geven en een droge luier. Daarna is ze gelukkig nog weer in slaap gevallen tot kwart voor acht.  We hebben lekker rustig aan gedaan en zaten voor ons doen laat aan het ontbijt. Even later druppelden de anderen ook binnen. Rond 10.00 uur zijn we weer naar de kamer gegaan en om een uur of half elf zijn we op weg gegaan naar de Temple of Heaven. Deze tempel heeft prachtige architectuur en hier bracht de keizer op het ritme van de jaargetijden offers volgens hele strenge rituelen. Deze tempel is gelijk ontstaan met het keizerlijk paleis. In het omringende park werden de dieren voor de offerceremonies gekweekt.IMG_6891                                       Ik had er weer zin in vandaag.
IMG_6923 
De gebedshal voor goede oogsten

IMG_6931 
Detailfoto

IMG_6949 
Papa heeft een mooie foto gemaakt.

IMG_6954 
M'n eerste hapjes van een boterham.

IMG_6968 
Knuffelmoment met papa onder de 'parasol'.

Het was nog wel een eindje weg vanaf het hotel. We reden over een snelweg dwars door de stad en dan zie je pas hoe groot Beijing is. We zijn aan de oostkant afgezet van het tempelcomplex en we liepen eerst door het park. Hier hebben we eerst genoten van zang en dans van de Chinezen. Ze waren aan het dansen/bewegen op muziek. Het zag er grappig uit en het waren er wel 100 in totaal. En iedereen deed de zelfde passen op de maat. Daarna zijn we doorgelopen richting de ‘gebedshal voor de goede oogsten’. Dit is het meest bekende gebouw van het tempelcomplex. En we kunnen jullie zeggen dat het er inderdaad indrukwekkend uitziet. Op het hele park was het deze dag gelukkig niet zo heel erg druk. Iedereen was blijkbaar in de dierentuin volgens de anderen. Want daar was het vreselijk druk. We hebben drie uur door het park rondgelopen en rond de middag zijn we neergestreken op een trap van een gebouw. We zaten tussen een groep Equadorianen (of hoe je dat ook schrijft). Wij gingen een broodje eten en Yue Lin zat voor me in de buggy en ik stopte op een gegeven moment haar een klein stukje brood in de mond  en hap slik weg was het stukje. Ze was er zelf verbaasd over en wij helemaal natuurlijk. Dus ben ik nog even doorgegaan en zo at ze dus ineens een halve boterham met jam op. Nou ja zeg. Goed van haar. En dat op ons twee weekse jubileum. Want vandaag is Yue Lin twee weken bij ons. We zijn helemaal blij met deze mijlpaal. Vandaag merkten we ook dat ze steeds minder graag wil dat er andere mensen aan haar zitten. Er wordt heel wat aan haar geplukt overdag maar ze vindt het niet echt grappig meer.

IMG_6989 
Mooie kleurrijke daken.

Na ons bezoek aan het tempelcomplex zijn we lopend naar de Pearl Market gegaan. Dit is aan de overzijde van de oostpoort. De Pearl Market, de Silk Market en de New Market lijken allemaal op elkaar. Maar goed, we wilden graag nog even wat inkopen doen. We zijn hier ongeveer anderhalf uur geweest en toen was de lol er wel af. Er werd weer van alles aan de man gebracht. Wij zijn met wat souvenirs en een koffer weer terug naar het hotel gegaan. We hadden gelukkig snel een taxi gebonden en om 17.00 uur waren we weer terug. Vanavond hebben we met de hele groep beneden in het hotel gegeten. Het was weer erg gezellig en het eten smaakte weer heerlijk. Na het eten is Min nog met ons meegegaan naar de kamer. Ze wilde graag Yue Lin de fles geven en haar naar bed brengen. Dus dat heeft ze samen met mij gedaan. Wat wel grappig was om te zien dat Yue Lin het niet aanstond dat Min aan haar speelgoed zat en dat iemand anders haar de fles gaf. Uiteindelijk heb ik het maar weer even overgenomen. Want aan een Yue Lin die helemaal overstuur is hebben we ook niets. Daarna hebben de dames nog samen op bed een muziek DVD gekeken. IMG_7004                                      Samen met Min een DVd kijken op bed. Wat een schatjes of niet dan.

Yue Lin is precies om 21.30 uur in slaap gevallen in haar bedje. En dat verliep tamelijk rustig. Gelukkig maar.

Morgen is onze laatste volle dag hier in China. We gaan het maar weer rustig aan doen. We willen nog weer naar het Beihai park gaan. En verder zien we wel hoe het loopt. Woensdagmorgen vertrekken we om 11.30 uur uit het hotel richting het vliegveld.

Oh ja, vandaag is ook het paspoort van Yue Lin binnengekomen. Met een visum. Dat is dus helemaal fijn want dan mag ze echt mee naar Nederland.

Lieve groeten van ons drietjes.

Advertenties

7 thoughts on “Dag 19: Temple of Heaven en Pearl Market

 1. Ha Erik en Jessica,
  Leuk om jullie verhalen elke dag even te lezen. Eerst een aantal weken via het schermpje van mijn mobiel en nu thuis op de computer. Jullie hebben een prachtige dochter!
  Wij wensen jullie vanuit Genemuiden een heel goede terugreis toe en een bijzondere thuiskomst! ‘k Stel me zo voor dat heel de familie jullie welkom heet?!
  Geniet morgen nog even….
  Groet,
  Jan en Jeannette

 2. Wat een leuke foto’s weer van een mooi meisje.
  Nog even en dan mogen jullie de kleine meid voorstellen aan familie, vrienden en kennissen.
  Geniet nog maar even die laatste dag in het land van jullie prinsesje.
  En alvast een hele prettig terugvlucht.
  En voor op schiphol alvast een heel mooie aankomst gewenst.

  Groetjes,
  Jan, Bianca en Sam

 3. Wat hebben jullie toch veel beleefd, gezien en gedaan, de afgelopen weken.
  Wat zal het allemaal prachtig zijn geweest en helemaal om dit allemaal te beleven samen met Yue Lin!!!
  Nog eventjes genieten van de laatste dagen en we wensen jullie alvast een goede vlucht naar huis!!

  Miranda, Gert en Joshua

 4. Hoi Erik en Jessica,

  Wat geweldig om te lezen al die belevenissen van jullie. Ook de bijgevoegde foto’s. Erg leuk! Yue Lin staat er ook steeds geweldig op. Fijn ook dat alles zo goed gaat met jullie drietjes. Yue Lin hoort helemaal bij jullie thuis.
  Vanaf hier alvast een hele goede reis toegewenst.

  Groetjes van Evert Jan en Roelien

 5. Hoi Jessica en Erik, weer hele mooie foto’s en fijn dat het zo goed gaat met jullie samen.Geniet nog van de laatste tijd en we wensen jullie een goede terugreis, groetjes van ons

 6. Hallo Jessica,Erik & Yue Lin

  Even tijd gehad om bij te lezen(dat heb je als je een feestweek achter de rug hebt) Wat hebben jullie genoten zo te zien, en wat een mooie foto’s van jullie alle drie. Het geluk spat er vanaf. Nu genieten van jullie laatste dag in het mooie land van onze kinderen.
  Bedankt nog voor jullie mailtje, Li-Ting was helemaal blij toen ik hem voorlas. Namens haar alvast hartelijk bedankt en een dikke knuffel voor de moeite.

  Groetjes uit Heino
  René, Coby & Li-Ting

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s