Van oost naar west, thuis best!!!

Het is donderdagavond en we zitten eindelijk een beetje rustig in de stoel. Afgelopen dinsdagmiddag heb ik voor het laatst nog wat geschreven op de reisblog en daarna is er al weer heel veel gebeurd.

Dinsdagavond moesten we nog het allerlaatste in de koffers kwijt en werden de koffers om half negen opgehaald en wij waren ook zover om de kamer te verlaten. Want wat moet je nog op een lege kamer. Nog even de laatste rekening betalen en om 21.00 uur zaten we allemaal in de bus op naar het vliegveld. Onze gids Eric was met ons mee en heeft ons begeleidt tot de eerste security check. Daarna moesten we inchecken en de alleraardigste meneer achter de balie heeft er voor gezorgd dat wij achter Jolien en Bert zaten. Het bleek echter de beide jongens een ticket hadden voor businessclass. We vonden het een beetje sneu om ze daar samen naast elkaar te zetten en ons allen kosteloos ‘upgraden’ zat er niet in helaas. Dus werden die twee tickets weer ge-downgrade. En werd het toch maar economyclass. We waren mooi op tijd op het vliegveld dus we hebben de laatste yuans nog even opgemaakt bij de Starbucks. En daarna naar de gate. Deze zat naast een klein speelveldje voor de kinderen. Dus een welkome afleiding tijdens het wachten. Met de kinderen ging het tot nu toe best goed. Ze waren allemaal goed wakker. Om 1.00 uur gingen we dan toch echt de lucht in. We verlaten China, het geboorteland van onze kinderen, met gemengde gevoelens. Maar naar huis gaan is toch ook heel fijn.

De  vlucht zelf verliep rustig. Het zou 10 uur en 20 min. vliegen zijn. Best wel lang dus. Onze ervaring is dat je bij China Airlines  je binnen een uur na het opstijgen een warme maaltijd krijgt. En ja hoor het was ook nog zo. De bekende vraag: Rice or Noodles. En na het eten ging het licht uit. Letterlijk dan. Yue Lin die leek nog steeds geen slaap te hebben maar was wel mooi rustig. Kai was inmiddels in slaap gevallen en we hadden hem in zijn stoel gezet tussen de kussens. Maar helaas werd hij na een uurtje al weer wakker en was het huilen geblazen. Erik is met hem rond gaan lopen en toen is hij gelukkig weer in slaap gevallen. Het vliegtuig zat niet helemaal vol dus we hebben Kai maar plat op twee stoelen gelegd en Erik heeft een ander plekje opgezocht tussen twee slapende chinezen. Kai heeft toen gelukkig mooi een paar uur achter elkaar kunnen slapen. Ook Yue Lin kon de luikjes niet meer openhouden. Mama heeft bijna niet geslapen want die schrok steeds wakker  met de gedachte van: Oh rolt er niet één van mijn kinderen van de stoel. Maar dat gebeurde gelukkig niet. Kai en Yue Lin werden allebei rond 7.45 uur wakker. Dus voor hen een redelijk normale tijd. Maar toen moesten we nog drie uur vliegen. En dat waren wel drie pittige uurtjes voor Kai en voor ons. Stilzitten op een stoel is niks voor hem en de TV interesseert hem niet. Ook al zijn speeltjes gooide hij van zich af. Dan maar met hem rondlopen maar ja 25 meter op en neer ben je ook zo klaar mee. Jolien en Jibbe liepen inmiddels ook al rondjes. De kinderen hadden wel weer veel bekijks. Maar ook die drie uur gingen wel voorbij. Er kwam ook nog weer een maaltijd voorbij en nu was het i.p.v. rice potatoes!. En kort daarna gingen we dan eindelijk landen. Om ongeveer 04.30 uur Nederlandse tijd stonden we weer met de wielen op Nederlandse bodem. Joepie. Yue Lin was helemaal opgewonden. Ze was weer in Nederland.

Vlak voor de douane hebben we afscheid genomen van B&J&J. Want in de bagage hal zou het niet meer wat worden. Toen we bij de douane stonden zagen we al heel veel familie in de verte achter het glas staan en toen ze ons zagen werd er al driftig gezwaaid. En eindelijk was het moment daar. We konden Kai ‘showen’. Wel met een glazen wand er tussen maar toch. Geweldig om te zien. Allen die ons dierbaar zijn. Yue Lin vond het geweldig en Kai zat iedereen op zijn gemak te bestuderen. Hij zal wel gedacht hebben: wie zijn al die malloten daar achter die glasplaat. De koffers waren snel gevonden en toen konden we door de beroemde deuren. Wow, dat is zo’n fantastisch moment. Allemaal lieve familie en vrienden die voor ons heel vroeg hun bed hebben verlaten. GEWELDIG!!!! Yue Lin zat op de koffers en Kai bij mij op de arm. Hij heeft niet gehuild en liet alles maar gebeuren. Er was weer een prachtig spandoek gemaakt. Met een mooi vliegtuig erop met ons viertjes erin. We hebben samen met de hele groep bij het Grand Café Plaza gezeten tegenover de aankomst’deuren’. Dit was echt super geregeld door mijn lieve papa en mama. We konden er mooi zitten en er was koffie en verse croissantjes. Relaxter kon het niet. Om 6.00 uur ’s morgens zaten we dus met zijn allen aan een vroeg ontbijt. En konden we lekker bijkletsen. Ook ontvingen we al de eerste cadeau’s. En heeft de hele familie een prachtig lied voor ons en speciaal voor Kai gezongen. Dit onder muzikale begeleiding van Lisa en Bertine op de gitaar. Echt prachtig. De wijs is van ‘See this Child“. En de tekst is bewerkt door Bertine, mijn zusje.

Zie nu dit kindje
dit kostbaar geschenk
Zo lang verwacht nu bij je
Door jullie teer bemind
 
Kijk naar zijn handjes,
Zijn voetjes, gezicht.
Hoe wonderbaar dat hij nu
Een deel van jullie mag zijn
 
Looft nu de Heer, halleluja!
Looft nu de Heer, halleluja!
Looft nu de Heer, halleluja!
God met jou, God met jou
 
Jij komt van ver Kai
Naar Nederland
Bij papa, mama, Yue Lin
Mag je voor altijd nu zijn.
 
Wij wensen jou veel
Liefde en plezier
Jij bent nu bij ons allen
Voor altijd in ons hart!
 
Looft nu de Heer, halleluja!
Looft nu de Heer, halleluja!
Looft nu de Heer, halleluja!
God met jou, God met jou
God met jou, oh lieve Kai!

Rond zeven uur gingen we met de hele familie in de touringcar naar huis. Kai is in slaap gevallen onderweg en was zich nog even aan het opladen voor wat er nog ging komen. Om 8.00 uur reden we de rijk versierde straat in. Alle vlaggen hingen uit bij de buren en ons huis was mooi versierd. Helemaal super. Wat een onthaal. En her en der buurtjes achter de ramen. En dan mag je als gezin van vier je eigen huis in. De eerste stapjes van Kai thuis zijn mama een beetje ontgaan want er gebeurde zoveel om ons heen. Maar wat ontspannen verliep het allemaal. Het huis stond vol cadeau’s en er waren ballonnen en er was een prachtige taart. En wat het toch ‘vreemd’ dan in je eigen huis. Maar ook weer heel fijn. Kai liep rustig rond te stappen en bekeek alles op zijn gemak. Yue Lin liep te stuiteren rond de cadeau’s en wilde direct alles wel uitpakken. We hebben de grootste dingen uitgepakt en er werd direct driftig gespeeld met alles. Zoveel nieuwe dingen. En na een bakkie koffie en een groot stuk taart moest er toch ook wat opgeruimd worden. Mama naar boven en papa met de kinderen beneden. Teamwork!!. Om 10.00 uur was het meeste uitgepakt en draaide de wasmachine volop. Yue Lin was inmiddels helemaal op en is lekker naar bed gegaan. Kai hebben we nog op kunnen houden tot half één. Na een lange middag dut van de kinderen moesten er toch boodschappen gedaan worden. Dus ben ik samen met Yue Lin op pad gegaan. Kai vind het allemaal best zolang er maar één van ons in het zicht is. Na het avondeten de kinderen in bad en naar bed. Zij sliepen zo. En ik kon om 21.00 uur de ogen niet meer open houden en ben naar bed gegaan. Een prachtige dag was voorbij gegaan. Dat we als gezin van vier thuis mochten komen.

Dankbaar zijn we voor alles. Onze prachtige zoon Kai. Dat het zo goed mag gaan. De supermooie reis, de veilige terugkomst, het fantastische onthaal. Dank aan God en dank aan iedereen om ons heen.

De reis gaat verder maar dan thuis. De reis van wennen en hechten. Ontdekken en leren. We gaan ervoor. Samen met Yue Lin en Kai.

Lieve groeten van ons viertjes.

Ons vliegtuig

Ons vliegtuig

Daar komen we aan.

Daar komen we aan.

En Kai doet het super

En Kai doet het super

IMG_9018

Knuffel van oma

Knuffel van oma

Papa is trots

Papa is trots

Mooie cadeau's

Mooie cadeau’s

En nog meer....

En nog meer….

Prachtig lied. Lisa op de gitaar.

Prachtig lied. Lisa op de gitaar.

Thuis nog meer cadeau's

Thuis nog meer cadeau’s

Samen uitpakken

Samen uitpakken

Ons versierde huis

Ons versierde huis

Supergaaf spandoek

Supergaaf spandoek

Moe maar voldaan!

Moe maar voldaan!

Advertenties

6 thoughts on “Van oost naar west, thuis best!!!

 1. Fijn om te horen dat de terug reis goed is verlopen.
  nu gaat het wennen allemaal echt beginnen.
  maar dat gaat jullie wel lukken, is bij Yue lin ook super gegaan en ik weet zeker dat het bij Kai ook zekers gaat lukken.
  Nogmaals welkom thuis.

  Liefs Jacq

 2. Fijn dat jullie een goede reis hebben gehad en veilig thuis zijn gekomen.
  Ja, het blijft toch een lange reis, vooral voor kinderen.
  Rust nu maar goed uit.
  Geniet maar heel veel van elkaar!!!

  Groetjes, Jan, Sandra en Yu-Shan

 3. Van harte met jullie zoon en broertje.
  Wat een mooie reis hebben jullie gehad.
  Heel veel geluk gewenst en bij deze ook gezegende feestdagen met z’n viertjes.
  Christien

 4. De laatste foto zegt alles……thuis.
  Geniet van elkaar en heel veel geluk, gezondheid en liefde voor jullie als gezin van vier.

  Groeten, Nancy mama van Mayke en Lynde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s