Hoe gaat het met Kai?

Kleine Kai. Ons heerlijk lieve ventje. Wat is het toch bijzonder hoe hij al helemaal bij ons hoort. Of hij er altijd al was. Maar als je terugkijkt is het eigenlijk nog maar zo kort. Hier thuis is hij zo heerlijk zichzelf. Hij drentelt mooi rond in huis. Gaat waar mama gaat. Is blij als papa thuis komt. Ontdekt. Durft te huilen, te lachen. Slaapt in zijn eigen bedje. De hele nacht door. Eet goed, drinkt wat minder. Maar ach, wij denken dat hij ook niet gewend was om veel te drinken.

En dan zijn schisis. Je kan er niet ‘omheen’, is duidelijk zichtbaar. Maar wat redt hij zich er goed mee. Hij weet ook niet beter, maar we zijn blij dat hij er goed om kan eten. Vorige week zijn we voor het eerst met hem bij de plastisch chirurg geweest. Die heeft hem ‘gezien’ en daarna zijn collega kinderarts. Allebei behoren ze ook tot het schisisteam en we zullen hen begin januari weer zien. Maar dan op het schisis spreekuur. Dan zal er ook een afdruk gemaakt worden van zijn gebit/mond. De kinderarts heeft hem nog ‘snel’ onderzocht en Kai is gezond verklaard.

Kai is vorige week wel een paar dagen niet fit geweest, we denken dat het door het krijgen van kiezen kwam. Na een paar vervelende dagen voor hem (en voor ons) gaat het gelukkig nu weer een stuk beter.

En met ons gaat ook alles goed. Erik gaat iedere dag naar zijn werk maar is vaak ’s morgens nog fijn wat langer thuis. En ook eet hij vaak tussen de middag thuis. We gaan samen op stap, op bezoek bij familie, vriendinnen van mama, naar de markt, naar de supermarkt. En Kai pakt het allemaal goed op. Gelukkig vindt hij in de auto zitten ook niet meer zo erg als in China. Een leuke CD doet wonderen. Verder is mama druk met alles op de rit te krijgen in haar huishouden. Dat valt niet altijd mee met twee kleintjes. Overdag ligt het hele huis bezaait met speelgoed en wordt achter je rug om je gestreken was weer uit de mand gehaald. Vind je bijna de telefoon terug in de toiletpot, worden de borden weer van tafel gehaald, vind je de babyfoon terug in de speelgoed garage, de afstandsbediening in de krantenbak, de lego in de wasmachine etc. etc. Kai is dus een ondernemend mannetje. Maar dat geeft meestal helemaal niets. We genieten. En gelukkig gaat het tussen grote zus en kleine broer ook steeds beter.

Graag alles zelf willen eten

Graag alles zelf willen eten

We hebben een nieuw 'hoofd' aan tafel

We hebben een nieuw ‘hoofd’ aan tafel

Genieten van de friet

Genieten van de friet

Advertenties

5 thoughts on “Hoe gaat het met Kai?

 1. Hoi fijn te lezen dat het allemaal goed gaat en jullie heerlijk genieten met z’n vieren.
  Of het nooit anders is geweest.
  Fijne dagen nog verder en een goed uiteinde.
  Maar voor jullie kan 2013 al niet meer stuk.

  Groeten jacq

 2. wat mooi dat alles zo goed gaat en ja 2 is nou eenmaal drukker dan 1 maar je krijgt nu ook 2 keer zoveel liefde!!!
  geniet van jullie gezin en een goed uiteinde toegewenst

 3. Haha die Kai! Welkom in de wereld van de jongensmoeders, Jessica! Matthias zei toen hij de streken van Kai hoorde: kai is vast heel technisch! Fijn dat het zo goed gaat en dat hij hele nachten slaapt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s