Eerste bezoek aan schisisteam

Vanmiddag was het dan zover. Ons eerste bezoek aan het schisisteam in Zwolle. We wisten dat we één van de laatsten van de middag waren en mochten al iets later komen maar we moesten nog een tijdje wachten. Gelukkig kwam de logopediste ons eerst ophalen voor een gesprek. Dit ging over hoe het nu met Kai gaat. Hoe het eten gaat, het drinken, of hij zich verslikt. Ze heeft verteld over de eventuele spraakproblemen die er kunnen ontstaan en welke letters voor hem echt een probleem zijn om te zeggen. Bijv. de P, C, S, T en de K. Tja dus zijn naam zeggen zal voorlopig lastig worden. En wij hebben hier nooit over nagedacht helaas.

Na het gesprek konden we naar het schisisteam. Er werd ons direct al verteld dat ze weinig tijd hadden want ze hadden een belangrijke vergadering. Wij kwamen om 16.50 uur binnen en om 17.00 uur zou de vergadering beginnen. Dat was dus niet heel prettig voor ons. Wij zaten in een kamer samen met de kinderarts, de plastisch chirurg, de KNO arts, de kaakchirurg en de orthodontist en de logopediste. Een hele delegatie dus. Na een voorstelrondje hebben de heren in de mond gekeken van Kai. Hij heeft een behoorlijk brede gehemeltespleet en de plastisch chirurg kon zo al zien dat hij een ‘flap’ uit de neusholte nodig heeft om een zacht gehemelte te kunnen maken. Kai moest behoorlijk huilen uiteraard. Maar het was gelukkig ook snel weer over. Daarna heeft de KNO arts nog in zijn oortjes gekeken maar dat zag er goed uit. Wij hadden begrepen dat er vandaag ook een afdruk gemaakt zou worden van zijn kaak/gehemelte maar de orthodontist had zijn spullen niet bij zich want hij had gedacht dat Kai al wel geopereerd zou zijn in China gezien zijn leeftijd. Dus daar moeten we helaas nog een keer voor terug komen. Verder konden we nog vragen stellen zoals: hoe lang zal gemiddeld de opname duren? ong. vier dagen. Hoe lang duurt ong. de operatie? 2 1/2 uur. Krijgt Kai sondevoeding? Ja er wordt altijd standaard een neussonde geplaatst tijdens de operatie maar deze gebruiken ze liever niet. Ze willen weer zo snel mogelijk beginnen  met orale voeding. En verder werden er ons nog een aantal vragen gesteld. En toen was de tijd op helaas. Kai zat inmiddels bovenop de tafel en kroop alle kanten op en aasde op de blauwe broodtrommel van de kinderarts. Haha hij had zeker al weer trek.

Kai zal in februari geopereerd gaan worden. Begin februari wordt dan de afdruk gemaakt. Hij is op de wachtlijst geplaatst en zullen we binnenkort naar het pré-operatief bureau moeten. Dus best spannend allemaal. Maar we gaan ervoor.

In de wachtkamer

In de wachtkamer

Bellen met een politieauto

Bellen met een politieauto

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s