Hoe is het hier!!

Als moeder van twee kids kan ik je zeggen dat het lastig is om tijd vrij te maken voor de blog. En helemaal met de twee bandito’s van ons. De laatste maanden hebben we toch weer veel meegemaakt met ons viertjes. Yue Lin zit in groep 1 en heeft het ontzettend naar haar zin op school. Momenteel werken ze over vliegtuigen. Een leuk onderwerp waar ze wel ervaring mee heeft. Verder is onze dame gestart met zwemles. Twee keer per week drie kwartier. En dat vergt toch best veel energie van haar. Maar ook zeker van een moeder. Maar ach….dat ze er zo ontzettend van geniet is heel wat waard. En ze zwemt als een kleine dolfijn. Ze pakt alles heel goed op en dan te bedenken dat ze zo’n ontzettende watervrees had toen ze bij ons kwam.  Verder wil Yue Lin iedere week wel naar China. Ze heeft het er vaak over. Als ik dan vraag wat ze er graag wil doen is het steevast: spelen. Dus papa en mama gaan flink sparen om weer naar China te kunnen gaan.

Met Kai gaat alles ook prima. Al zijn we wel in de laatste maanden veel met hem op pad naar afspraken in het ziekenhuis en audiologisch centrum. Zo heeft Kai vorig jaar oktober een gehoortest gehad. Dit zag er in eerste instantie goed uit. Daarna is Kai nog getest op zijn spraak en taal. Want dit blijft toch wel behoorlijk achter bij zijn leeftijdgenootjes. En de testen hadden dan ook geen verrassende uitslagen.  Kai heeft een flinke taalproductie achterstand en ook zijn taalbegrip scoorde niet heel goed. Vanwege deze uitslagen hebben we gesproken samen met het AC om Kai naar de PSZ van Pento te laten gaan. Dit is voor kinderen met een TOS. (Taal Ontwikkeling Stoornis)

Hier is Kai half januari gestart. En wat heeft hij het er naar zijn zin. Hij gaat twee ochtenden per week van 9.00 tot 12.30 uur daar naar toe. Ik breng en haal hem zelf. Dat is nog wel een hele reis iedere keer maar dat hebben we er graag voor over. In de groep zijn zes kindjes met een TOS. Alles wat er gezegd wordt, wordt ondersteund met gebaren. Daar waren we thuis al wel mee bezig d.m.v. de DVD’s van Lotte&Max, maar nu nog een beetje extra dus. Kai pakt het allemaal heel goed op. En het liefst zou hij iedere dag naar ‘Babbel’ gaan. Op het AC is de gehoortest eind januari weer herhaald en toen bleek dat Kai toch een behoorlijk gehoorverlies heeft aan de rechterzijde. Deze test wordt over twee weken weer herhaald en ook nog een extra test.

Over een paar weken (begin maart) worden we weer bij het schisisteam verwacht. Dan zal er hoogst waarschijnlijk gesproken gaan worden over een gehemelteplaatje of spraakplaatje. En over zijn gehoorverlies. We zijn benieuwd wat er over gezegd zal gaan worden.

Tussen broer en zus gaat het steeds beter. Het heeft veel tijd nodig gehad om, met name voor Yue Lin, haar plaats ‘opnieuw’ in te moeten nemen in ons gezin.

Kai zijn middagslaapje begint er een beetje af te gaan. Hij ligt vaak lang wakker ’s middags. Te kletsen… Dus we slaan het middagdutje steeds vaker over. Dit kan hij aardig goed volhouden, maar we zien wel dat als hij ’s middags niet slaapt hij meer wakker is in de vooravond. Dan wordt hij vaak huilend wakker. Als Kai een drukke ochtend heeft gehad gaat hij dus gewoon naar bed. Al is het alleen al maar voor mama.

Nu nog een paar foto’s en dan zijn alle fans weer op de hoogte.

Mooi plaatje

Mooi plaatje

Lekker kliederen

Lekker kliederen

Naar Plopsaland

Naar Plopsaland

In Winterberg januari 2015

In Winterberg januari 2015

Yue Lin en haar vriend

Yue Lin en haar vriend

Gezellig met papa

Gezellig met papa

Advertenties

2 thoughts on “Hoe is het hier!!

  1. Hoihoi, Leuk om van jullie te horen, ze houden je wel bezig inderdaad…maar het zijn 2 schatten. Mooie plaatjes. Hier ook bijna de middagdutjes eraf, alleen de ochtenden naar psz zijn vermoeiend, en dan slaapt ze als een roosje. Groet vanuit Elburg. Ps: Jun wil wel mee hoor met Yue Lin, wil graag vliegen en vooral naar China.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s