Nieuws van/over Kai

Het is inmiddels al weer heel lang geleden dat ik een bericht heb geplaatst op deze blog. Heb de blog weer afgestoft en ga het weer in gebruik nemen de komende weken. Want er staat weer een operatie gepland. Namelijk de Pharynxplastiek oftewel een gehemelteverlenging.

Het afgelopen jaar is Kai in alle opzichten enorm gegroeid. Met name lichamelijk. Hij is inmiddels 102 cm maar het blijft wel een sprikkie, namelijk ongeveer 14 kilo. Verder is hij op sociaal/emotioneel gebied enorm vooruit gegaan en is zijn begrip normaal voor zijn leeftijd. Kai wordt over een maand vier. Maar als we het dan over de taalproductie hebben dan kunnen we toch wel concluderen dat Kai hierin erg achterblijft. Zijn schisis is waarschijnlijk een grote factor maar er wordt ook gedacht aan verbale dyspraxie.

De pharynxplastiek kan ook bijdragen aan een betere taalproductie maar garantie geeft het niet. Samen met het schisisteam van Zwolle is toch besloten om het wel te gaan doen om zo alle voorwaarden voor Kai zo optimaal mogelijk te maken.

A.s maandag 6 juni is het zover. Dan zal Kai geopereerd gaan worden. We moeten er vroeg zijn en waarschijnlijk is hij dan ook vroeg aan de beurt. Een spannende tijd voor hem. En voor ons. Hij beseft heel goed wat er gaat gebeuren maar wat het daadwerkelijk inhoudt dat weet hij uiteraard niet. Net zo goed als wij dat niet weten.

We houden jullie op de hoogte.

Erik, Jessica, Yue Lin en Kai

Advertenties

6 thoughts on “Nieuws van/over Kai

 1. Heel veel sterkte en hoop dat Kai straks heel veel klets.

  Groetjes Claudia mama van Florian uit Bulgari
  je ook met een dubbele schisis geboren.

 2. Veel sterkte de komende week! Onze zoon Hugo (bijna 6) heeft net op 23 mei in het AMC de Pharynxplastiek gehad. Veel pijn bij wakker worden uit narcose, middag en nacht morfine, dagen erna paracetamol en diclofenac. 2 nachtjes ziekenhuis. Na een paar dagen al goed opgeknapt. Na 1 week weer naar school. Eet nu gewoon zachte dingen (brood zonder korstjes, pasta, pannenkoeken, gekookte groente), en zijn medicatie gestaag aan het afbouwen. Praten ging meteen goed, maar ik hoor nog weinig verschil… Heeft denk ik tijd en weer logopedie nodig. Anyway: zet me op Kai!! Liefs, Machteld

 3. Fijn te lezen dat Kai zich zo goed ontwikkeld.Succes en sterkte bij de operatie maandag. Hopelijk pakt het goed voor hem uit en kan hij wanneer hij naar school gaat zich nog beter uiten bij zijn vriendjes in de klas. Good luck!

  Ben erg benieuwd hoe de operatie en het herstel daarna verloopt. Daniël is vermoedelijk 4 juli aan de beurt voor zo’n zelfde operatie.

 4. Hoi Erik en Jessica,

  Weer mooi geschreven hoor!!
  Heel veel sterkte voor de operatie, en voor verder herstel!!
  Denken aan jullie!😘

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s