De derde dag in het ziekenhuis

Vannacht hebben we gelukkig allebei weer goed geslapen. Kai is twee keer even wakker geweest maar hij sliep ook zo weer. De zuster heeft de zetpillen geven dus mama kon ook mooi blijven liggen. Rond half acht werden we beiden wakker. Kai was me aan het plagen, trok me aan m’n neus. Nog even soezelen en er toen maar uit. Mama was net in de kleren toen er een hele batterij aan artsen rond Kai zijn bed kwam staan. Een plastisch chirurg en …tig co-assistenten. Gelukkig heeft er maar 1 in zijn mondje gekeken. Dat ging al niet heel vanzelf zeg maar. Kai zijn koorts is weer flink gezakt gelukkig. Vanmorgen had hij 37.5. Nadat de hele delegatie weer vertrokken waren gaf Kai aan dat hij honger had en heeft een paar hapjes lammetjespap gegeten. En een paar slokjes chocomelk. Toen mama aan het ontbijten was kwam papa. Wat fijn dat hij er een poosje was. Mama heeft je bed verschoond en jij hebt toen even bij papa op schoot gezeten. Maar toen werd je helemaal verkeerd. Je was enorm boos. Vlgs de vpk kon dat ook komen van de morfine en dat dit afgebouwd was. Nadat papa weer naar zn werk is gegaan wilde Kai even uit bed en zijn we even naar de speelkamer gelopen. Daar heeft hij een kwartiertje gespeeld. De clinicclowns kwamen nog op bezoek maar Kai vond dit helemaal niet grappig. Mama wel haha.

Weer terug op de kamer heeft Kai een schoon shirt aangekregen en is de morfine gestopt. En als de morfine eraf is mag de monitor er ook af dus twee slangetjes minder. Kai krijgt nu alleen nog pijnstillers in zetpilvorm en antibiotica via het infuus. Kai heeft verder weinig zin in dingen te doen. Het liefst kijkt hij TV of op de IPad. Teveel aan hem zitten vindt hij maar niks. Wat eten en drinken betreft gaat het nog niet geweldig. Hij neemt af en toe een slokje. En hij heeft nog een stukje banaan geprobeerd. Straks wil hij een boterham. Maar dat zal ook wel weer een paar stukjes zijn. Eerder op de morgen ook al geprobeerd maar toen is het bij 1 stukje gebleven.

Ik hoop dat hij straks nog even in slaap valt en dat hij zich zonder de morfine steeds beter gaat voelen. Pijn in z’n mondje heeft hij niet zegt hij. Wel blijft hij maar buikpijn aangeven. Het zullen zijn darmpjes wel zijn. Rond de middag was de temperatuur 37.7.

We verblijven op een vierpersoonskamer waar we op dit moment helemaal alleen zijn. Er komt wel een nieuw kindje bij vandaag.

3 thoughts on “De derde dag in het ziekenhuis

  1. Lieve kai
    Je bent een kanjer en heb al een plekje in mijn hart verovert. Ben dankbaar dat ik jou en je mama en papa en zusje mocht leren kennen
    Dikke kus Mariska en sharina

  2. Nog gefeliciteerd Jessica!
    Wat is Kai een kanjer. knap hoe hij het allemaal doorstaat. Hopelijk gaat zijn buikpijn snel over. Veel beterschap. groetjes, Peter-Jan, Miranda, Fabian en Daniël

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s